Сатовча се обяви против повишаване цената на питейната вода , искат референдум за отделяне и собствено общинско предприятие ВиК

Старейшините от община Сатовча подкрепиха подписката против увеличението на питейната вода , настояват за референдум за  отделяне и обособяване на  общинско ВиК предприятие

На извънредно заседание на ОБС Сатовча , общинските съветници  са се обявили категорично против намерението на Регионалното управление  на ВиК – Благоевград да повишава  цената на питейната вода .

Решението на  съветниците е в подкрепа на събраната от жителите на община Сатовча подписка с която протестират против вдигането на цената на питейната вода .

Общинските съветници са задължили кмета на общината Арбен Мименов да представи исканията на  населението на община Сатовча ,включително събраната подписка  и решението на ОБС ,пред КЕВР,МОСВ,и  областният  управител Бисер Михайлов . На извънредната сесия  ,проведена преди дни, съветниците са взели решение да се открие  и процедура за провеждане на  референдум  за отделяне и  обособяване на  собствено общинско предприятие  -ВИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене