Кметския наместник на Лъки, Гроздан Попов думна 120 килограмов глиган , Данчо Геров „ поразяващата ръка“ за отрицателно време одра и разфасова по равно добрата слука

С голяма слука бе увенчан днешният ловен ден на Ловна група село Лъки . Елитарните  и точни ловджии от групата още от сутринта заеха позиции  на пусия в м. „Топло“ край Лъки , но големият глиган  попадна на точният мерник на кметския наместник  на хаджидимовското село, Гроздан Попов .

Големият  глиган е над 120 килограма и той не е първата слука от началото на сезона ,се похвалиха ловджиите . „ Не можем да се похвалим с много остреляни диви прасета тази година ,но пък слуката ни е редовна“ коментират доволни ловджиите от Лъки . И днес като при всеки успешен лов , Данчо Геров, най- добрият касапин сред ловното войнство в района , наричан още шеговито от колегите му по пушка „поразяващата ръка“ за отрицателно време успя да се справи с  остреляният глиган да  го разфасова и разпредели по- равно между всички участвали в успешният ловен излет.

Ловна група Лъки е една от най-уставните ловни дружинки в региона. Ловджиите, почти целогодишно се грижат за дивеча , в ловното им поле има поставени хранилки  като  периодично извършват и захранване на ловните терени. Това е може би и разковничето за успешните  ловни излети на групата.

 \ 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене