АПИ обявява обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на  третокласния път Копривлен – Парил – Голешево – Катунци, възлага поддръжката му на пътнопотдържаща фирма

Министерството на Регионалното развитие и благоустройството–Агенция „Пътна инфраструктура“ изпрати положителен отговор на запитването на кметските наместници на хаджидимовските села Нова Ловча и Парил – Георги Неделин и на село Гайтаниново, Георги Хаджиев относно тяхно запитване за ремонт рехабилитация и поддръжка на третокласен път 3-1906 Копривлен – Парил – Гайтаниново – Катунци.

 Пътят ІІІ-1906 Копривлен – Катунци е отклонение от второкласния път ІІ-19 през община Хаджидимово на запад към община Сандански. На територията на община Хаджидимово пътят има дължина 23,5 км, от които 18,2 км са с асфалтова настилка, а 5,3 км са с баластрова настилка.

Председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура“ отговаря на двамата кметове, че към настоящият момент, документацията е подготвена и предстои обявяване на обществена поръчка за изработване на технически проест за основен ремонт на пътя за който е било отправено от двамата кметове питане  през месец септември тази година. Отговорът е получен преди дни в началото на месец ноември в който се казва, че АПИ полага усилия да поддържа в добро експлотационно състояние пътищата от републиканската пътна млежа в област Благоевград, съобразно финансовите рамки на ремонтните програми. В отговора се казва още, че през настоящата година средствата за поддръжка са ограничени и това налага приоритизиране на дейностите съобразно: класа на пътя, стопанското му значение и интензивността на движение, както и това, че видовете дейности на пътя  3-1906, включително и ландшафното оформяне, ще бъдат възложени на пътноподдържащата фирма за областта съгласно месечния бюджет за текущо поддържане.

От АПИ съобщават, че Републикански път 3-1906 Копривлен – Парил -Голешево – Катунци е с обща дължина от около 50 км. от които 23.500 кв. преминават през община Хаджидимово.

През 2018 год. Апи планира приоритетно обявяване на общестествена поръчка за възлагане на проектиране на третокласния път за следните обособени позиции в:

-път 3 – 1906 /Гоце Делчев – граница Гърция/ Копривлен – п.к. Нова Ловча – Парил – Голешево – Петрово – Катунци от км. 0+25 до км.18+147 иот км.30-800 до км.50+500 и

-път 3-1906 /Гоце Делчев – граница Гърция/ – Копривлен – п.к. Нова Ловча –Парил – Голешево – Петрово – Катунци от км. 1818+147 до км.30+800 като в обхвата на проектирането попада и отсечката по подаденият сигнал на кметските наместници на селата  Нова Ловча и Парил, Георги Неделин и на село Гайтаниново, Георги Хаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене