Синът на кметицата на с. Марикостиново Велко Тодоров се споразумя за 1 г. условна присъда, след като блъсна пешеходец на пътя край с. Дрангово и избяга

22-годишният Велко Тодоров, син на кметицата на петричкото село Марикостиново Гергана Тодорова, бе осъден на 1 година условно заради блъснат пешеходец на пътя. Той се призна за виновен за инцидент, станал на 6 септември около 17.30 ч. тази година в района на село Дрангово, когато предприема изпреварване с лекия си автомобил „Ауди“ и при навлизане в лентата за насрещно движение удря движещия се в края на лентата пешеходец, който блъскал ръчна количка. В резултат на удара Христо К. получава фрактура в долната част на левия крайник и е приет за лечение в болница.

Шофьорът бяга от местопроизшествието, а на другия ден разследващите полицаи изземват две аудита, собственост на други лица, които попадат в кръга на заподозрените. Колите са предадени с протокол за доброволно предаване и оставени в двора на полицията, докато трае разследването. Два месеца по-късно полицаите разкриват извършителя, който се оказва синът на кметицата.

Велко Тодоров е обвинен за това, че е карал с несъобразена скорост лек автомобил и причинил по непредпазливост средна телесна повреда – счупване на лявата голяма пищялна кост на пешеходеца, след което е избягал. Той признава вината си и сключи споразумение с прокуратурата да изтърпи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка се отнема също за 1 година.

Споразумението влезе в сила, след като бе одобрено от председателя на РС – Петрич Мая Банчева. Веднага след като стана ясна самоличността на шофьора беглец, репортер на в. „Струма“ се свърза с кмета на с. Марикостиново Гергана Тодорова. Тогава тя заяви, че за първи път журналист я търси за мнение, а на въпроса дали синът й има някаква съпричастност към ПТП-то, отговори, че той е пълнолетен и може сам да носи отговорност за постъпките си.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене