Двама пострадаха при ПТП край Разлог

Двама пострадаха при ПТП край Разлог тази вечер. По-тежко е пострадала 68-годишна жена от София, която е със счупен крак и е настанена в ХО на МБАЛ-Разлог, без опасност за живота. Със счупен пръст се е разминал мъж, който след оказване на медицинска помощ е освободен за домашно лечение.

gallery

ПТП- то стана около 17:30 часа на изхода на Разлог, малко преди разклона за Банско. Челно са се ударили лек автомобил „Тойота“ и лек автомобил „Ауди“. Тойотата, управлявана от пострадалата жена е пътувала  по посока Банско. На десен завой тя губи контрол на автомобила, навлиза в насрещното платно и се удря в пътуващото по него  Ауди, управлявано от пострадалия мъж.В резултат на удара  Тойотата е смачкана до неузнаваемост. Преди челния сблъсък колата се е  ударила и в друг лек автомобил – „Мерцедес“, който е с по-малки щети. Водачът, който е от Разлог сподели, че когато е видял колата да навлиза в насрещното е отбил в дясно и е спрял,  на косъм се е разминал от по- сериозен удар. Със сериозни материални щети е и Аудито.

Пострадалата жена е била заклещена в автомобила си, което наложило намесата на екип на РСПБЗН- Разлог. Заедно с другия пострадал тя  е транспортирана в МБАЛ- Разлог от пристигналия на място екип на Спешен център.

Причините за ПТП-то се изясняват. По първоначална информациа несъобразена скорост от страна на водачката на Тойотата е довела до инцидента.

Движението в района се осъществяваше само в едната лента за движение и се регулираше от два патрула към РУ-Разлог. Пътят беше отворен само за излизащите от Разлог автомобили, а влизащите към града бяха пренасочвани през другия вход на града.

Яна Йорданов

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене