Васил Бачев: Снегът не ни изненада, няма място за притеснение, имаме машини и хора!

Снимка: Методи Байрактарски / Топ Преса

Топ Преса ви среща с управителят на общинското дружество „Биострой“ ЕООД Васил Бачев. Поисках среща с г-н Бачев, защото вече падна първият сняг, но управляваната от него фирма си свърши работата перфектно.

Г-н Бачев разкажете ни за новите съдове за пепел, какво им е по специалното?

– Съдовете са тип ракла, обемът им е 660 литра и нямат капаци, защото принципно са пластмасови и ще се запалят. Нарочно ги поръчахме без капаци.

Колко броя са закупени защото в различни медии видях и различни бройки?

– 135 броя, но обемът се равнява на 800 бройки от старите, които ползвахме до миналата година, тип кука. Които бяха 110 литрови. Старите бяха изработени от много тънка ламарина и след две зими започнаха да показват дефекти, просто изгарят.  Новите са с много по дебела ламарина и  с много усилени ръбове. Надявам се да ги ползваме доста по дълго време. Новото е, че ги поставяме по далече от съдовете за битови отпадъци, на 5-10 метра разстояние. Идеята е да е се ползват и от други жители живущи в района и най вече да не се хвърля в тях битови отпадъци.  На външен вид приличат на другите и точно заради това сме ги надписали от четирите страни, с оранжеви големи букви пише “ПЕПЕЛ”, идеята е да се набие в очите на гражданите. В случай на необходимост от допълнителни съдове за пепел, гражданите могат да позвънят на телефон 073/ 88 42 35, както и на „Горещия телефон“ към Община Благоевград – 073/ 8844 34.

– И сега е логично да ви попитам какъв е вашият апел към гражданите за опазването на новите съдове?

– На първо място искам да ги помоля да изхвърлят пепел. Ние, за това сме написали “ПЕПЕЛ”, а не жар и сгур с идеята вкъщи хората като видят, че жарта е станала пепел тогава да я изхвърлят.  Иначе, колкото и да е здрава стоманата ще изгори. Ако хората внимават и изхвърлят само пепел ще ги ползват десетки години.

– Благоевград посрещна първият сняг и за доста благоевградчани беше изненада, че на сутринта улиците бяха изчистени…

– Да, това е самата истина. Първото за добрите резултати е това, че работихме през цялата нощта. Работиха 6 машини и 70 човека, но и първият сняг не беше в големи количества, беше около 5-6 см. Но вие сте запознати, че и 2-3 см.

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене