Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ спечели проект по „Еразъм +“

Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“, град Гоце Делчев може да се похвали със спечелването на „Еразъм+“

Той е по ключова дейност 1, а името му е „ Предизвикателствата на иновациите и дигиталните технологии“, а първи партньор на елитното школо е Частно средно училище IMS – Институт по математика и наука, Лимасол.

Училището взема активно участие по обществени и образователни въпроси и е едно от водещите иновативни училища по отношение на методите на преподаване в Кипър. То е специализирано в областта на подготовка на талантливи ученици за постигане на високи резултати на национални изпити и в университети. Гимназията прилага нови подходи и методи на преподаване, ориентирани към всички групи от ученици , предлага иновативни образователни програми и практикува собствения си „IMS Селективен метод“ . Програмата Upper High School е без прецедент в образованието и подкрепя творческото мислене и учене в учебни модули чрез прилагане на допълващи области на знанието, за определени теми, като физика, химия и математика. Предлага пълна свобода в избора на учебни предмети и се основава на наклонностите на ученика, така че развитието на способностите му да не бъде възпрепятствано. В IMS работят 26 учители с богат опит и с високи постижения по физика, математика, химия, механика,нанотехнологии, английски език, психология .Всеки от тях разполага с диплом от признати университети като Кеймбридж, Сейнт Андрюс, Бат, Чикаго, Университета на Южна Австралия, Университета на Дърам.

Вторият партньор на ПМГ „Яне Сандански“ в този проект е от Аркос де Валдевес, Португалия. Epralima е частно и кооперативно училище, което се фокусирано върху професионалното образование. Основава своята стратегия за развитие и подготовка на младежи чрез разработване на механизми, които създават по-тесни връзки между училищата и икономическите институции, както и професионални и културни сдружения в името на постигането на интегриран проект за квалифицирано обучение, което отговаря на интегрираните нужди за развитие на регионално и местно ниво.В основата на Epralima стои социален проект, който е установил връзки с общността – особено със света на бизнеса и труда, работещи заедно, за да консолидират проект, посветен на развитието на своя регион.

Гоцеделчевското школо обяви приемама предизвикателството и вярва, че реализирането на този проект ще доведе до модернизиране на управлението, промяна към едно по-ефективно образование, което ще развива ключови компетенции, прилагайки иновативни методи и подходи чрез използване на възможностите на различни компютърни програми, облачни технологии и софтуер за креативно обучение. От училището вече с нетърпение се подготвят за срещите с нови приятели и съмишленици от Кипър и Португалия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене