ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в област Благоевград

Пътните настилки в област Благоевград са мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление – Благоевград.

Движението по второкласен път IІ-19 Симитли – Банско в участъка от град Симитли до град Банско се осъществява в една лента за движение поради полагане на хоризонтална маркировка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в свободната лента, съобразно създадената организация на движение до 24 ноември.

В региона няма въведени други ограничения за движението на леки и товарни автомобили.

Интензивен е трафикът по основните пътни артерии в благоевградска област – автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79, както ѝ по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Повишена е опасността от падащи камъни в Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.

Шофьорите трябва да карат внимателно в тези райони, за да бъдат избегнати инциденти. През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти, няма и новообразували се свлачища. Стационарни камери има в района на Монца и в град Кресна.

 Без проблеми се извършва преминаването през  ГКПП „Кулата“, съобщават от Гранична полиция.

Няма данни за образуването на задръствания или колони от леките и товарни автомобили. Нормално натоварен е и трафикът през граничен пункт „Илинден“, както и на пунктове между България и Македония, които се намират в Благоевградска област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене