Измамница от Югозапада удари на камък с брата на експремиера Пл. Орешарски – Милети

На 4 г. затвор бе осъдена Веска Петрушева от санданското село Добри лаки за побой и грабеж на възрастен мъж, присъдата постанови съдия Мая Гиздова от Районен съд – Дупница. Бившият шеф на Софийския централен затвор Милети Орешарски, брат на експремиера Пламен Орешарски, бе адвокат на подсъдимата.

Случаят е от миналата година, всичко започва, след като 78-г. Спас Теодосиев от с. Голем Върбовник, община Бобов дол, се запознал с Веска Петрушева на автобусна спирка в Благоевград. Той я поканил на гости в дома си и си разменили телефонните номера. На едно от съдебните заседания Спас заяви, че е поканил Веска да се грижи за тежко болната му жена. Плащал й, когато си получавал пенсията, която е 920 лв., той е бивш миньор от мината в Бобов дол.

48-г. Веска Петрушева е с 11 присъди за измама и кражби, но това обстоятелство на него не му било известно. Тя идвала в дома на Спас само около датата на пенсията, вземала от него пари и си тръгвала. Стигнала дотам, че пристигала с такси, взимала му 300-400 лв. и си тръгвала.

Докато обирала Спас Теодосиев, тя размътила ума и на Стефан Пандурски от съседно село. Ходела и на него на гости, дори заживели на семейни начала за около месец. На него Веска отмъкнала близо 6000 лв. Той на два пъти дори и давал по 500 лв. назаем.

При поредното й идване с такси до дома на първата жертва Спас Теодосиев на 11 юли 2017 г. бившият миньор й се опънал и не пожелал да й даде пари. Афектирана от отказа му, Веска го ударила с дърво по главата и той паднал на земята. Вместо да извика Спешна помощ, тя започнала да тараши в дома му и да търси пенсията. След като не я открила, задигнала телевизора заедно с антената, качила се с плячката в таксито и отпътувала, като оставила Спас на двора с окървавена глава. Съседи го видели и повикали Спешна помощ.

Както “Струма” тогава писа, мъжът получи няколко шева на главата от удара, а санданчанката се покри. Полицията от Дупница я издирваше безуспешно на няколко адреса, на които тя се е регистрирала. В помощ на разследващите се включил и Стефан Пандурски, който чрез телефонни разговори я открил в болница в Благоевград. Там полицаите я задържали и я завели на разпит. След него Веска Петрушева е закарана в женския затвор в Сливен, където дочака присъдата си от 4 г. за боя и грабежа на Спас Теодосиев. Тя е осъдена и на 1 г. затвор за кражбата на пари от Стефан Пандурски, като ще излежи общо 5 г затвор.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене