Облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време в Югозапада

Днес над Северна България ще се задържи облачно, докато над южните райони облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

В Гоце Делчев днес максималната температура ще достигне 13°, Благоевград 8°, в Банско  8°, Симитли, Петрич и Сандански 13°

Ще духа слаб, в Източна България до умерен север вятър. Максималните температури ще са 3°-5° в Северна България, в Южна – от 6° до 11°, съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд и до предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток.
Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд в Рило-Родопската област по-често до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене