Деца от три общини в благотворителна кауза за подпомагане на деца със здравословни проблеми (ВИДЕО)

Инициативата тръгна от децата посещаващи езиков център „Вито“ в гр. Гоце Делчев. Идеята на децата под наслов „Протегни ръка на болните деца“ е да се ремонтир детското отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Иван Скендеров“. На призива на инициаторите да участват в благотворителния спектакъл се отзоваха осем основни и средни училища от трите съседни общини: Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Инициативата бе подкрепена от кмета на общината, Владимир Москов и неговият заместник, Валери Сарандев. От председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, началникът общинския отдел по образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт. Маргарита Енчева, като и депутатът в НС от БСП, Богдан Боцев.

 

„Дошли сме тук за да се забавляваме и заедно с това да подкрепим нашата кауза за подкрепа на децата със здравословни проблеми от трите общини на които се налага да ползват услугите на детското отделение на общинската болница.

За спектакъла нямаша предвидени билети. Нямаше и фиксирана входна такса. На входа на домът на културата където се проведе концерта, децата поставиха специални урни за да може и всеки, дошъл да подкрепи благородната кауза, да дари средства според възможностите си.

 

Невероятния спектакъл от приказни драматизации, модерни и народни песни и танци, хумористични сценки, всичко това децата поднесоха със завидно майсторство, което се превърна снощи и в истинско културно преживяване за неврокопчани.

Топ Преса, верна на традициите си, предлага видеозапис за всички, които снощи пропуснаха благотворителното и културно събитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене