Изправят на съд таксиджията блудствал с непълнолетно момиче, снимал и порнографски клипове с нея

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу 46-годишния Янко Тренчев за извършени от него престъпления – изнасилване, блудствени действия и създаване на порнографски материал с участие на непълнолетно момиче, съобщиха вчера от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Припомняме, че на 23 март 2018 г. 45-годишният таксиджия Янко Тренчев от благоевградския квартал „Грамада“ пребил и изнасилил брутално 15-годишна ученичка, приятелка на дъщеря му.  Същия ден непълнолетната Валерия решила да се отбие до адреса, на който живеела приятелката й, за да си вземе свои дрехи, които по-рано била оставила у тях. Около 14 ч.. тя отишла в жилището, където се намирал само бащата на приятелката й,  който пиел ракия. Първоначално мъжът я разпитвал за жена си и дъщеря си. Впоследствие обаче той се приближил и започнал да я прегръща, опипва и целува. Момичето се отдръпнало и направило опит да се съпротивлява и да го отблъсне. Обвиняемият я бутнал към едно от леглата, свалил дънките й и я ударил по лицето, след което осъществил насилствен полов акт и блудствени действия с петнадесетгодишното момиче.

Разгоненият таксиджия не се задоволил само с изнасилването, но и  заснел с мобилен телефон три видеоклипа, съдържащи реални блудствени действия и съвкупление с участието на пострадалата. Мъжът я заплашил, че ако разкаже за случилото се на майка си или на жена му, щял да ги публикува във „Фейсбук“. По време на извършваните от Янко Тренчев престъпни деяния, продължили около два часа, той нанесъл множество удари по различни части на тялото и лицето на детето, дърпал го за косата, заплашвал го с нож и словесно. Същият ден, след като се прибрала вкъщи разплакана, Валерия споделила на майка си за случилото и двете веднага отишли в Първо районно и подали писмена жалба.  Преди това майката завела дъщеря си на съдебен кекар, където 15-годишното изнасилвано момиче било освидетелствано.

Обвиняемият Янко Тренчев и пострадалото петнадесетгодишно момиче  се познавали от около девет години, покрай приятелските отношения между семействата им. Тя била приятелка и с по-голямата му дъщеря, с която се познавали от малки. Майките им също били в приятелски отношения, като момичетата оставали да преспиват в къщата на едната или на другата.

От 24 март 2018 г. обвиняемият Янко Тренчев е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

Румен Жерев

Вестник “ Топ Преса “

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене