8 души са пострадали при инцидента с дерайлиралия влак в Кресненското дефиле тази нощ

8 души пострадаха при инцидента с дерайлиралия влак в Кресненското дефиле тази нощ.

Инцидентът е станал малко преди 19:00 часа вчера. Локомотивът на пътнически влак 50244 пътуващ от Петрич за Благоевград се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие, на което е дерайлирал.

Катастрофата е станала на излизане от последния тунел в дефилето в посока гара „Черниче“. Локомотивът буквално е повдигнат над релсите, покатервайки се над скалните късове. В момента дефилето ври от пожарни и линейки, които в първия момент се затрудниха да достигнат до мястото на инцидента, тъй като е недостъпно.

В началото на дефилето преди жп моста над река Струма е ситуиран своеобразен щаб , в който има пожарни, линейки и полиция. След инцидента вагоните са издърпани назад, за да могат пътниците да се евакуират по въжения мост, намиращ се на 500 м след Османска чешма в посока Кресна.

При удара има съборен стълб на контактната мрежа. Напрежението е спряно, както и всички влакове в двете посоки.

Сред пътниците има леко пострадали – с охлузвания и външни наранявания. Във влака са пътували 55 души. Пострадали, без опасност за живота, са осем. Сред ранените настанени в благоевградската болница са машинистът, помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пътник.

МВР съобщи, че останалите пътници вече са изведени от влака и са в безопасност. Осигурени са автобуси за извозване на хората от този влак, както и на тези от следващите влакове по трасето. Преустановено е движението на влаковете по направлението Благоевград – Кулата. снимка:БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене