Братът на композитора Кирил Икономов кандидат да достави сцена срещу 300 000 лв. на община Благоевград

Собственикът на „Музикален магазин Икономов“ в Благоевград Томчо Икономов, брат на композитора Кирил Икономов, е сред претендентите да достави и монтира концертна сцена на община Благоевград за 286 096,44 лв. Той заедно със софийската фирма „ВАХС“ ЕООД със собственик Христо Абаджиев са участници в обществена поръчка, чието финансиране е по спечелен от общината проект по програма „Интеррег V-А Гърция- България 2014-2020“. Задължително изискване е осигуряване на монтаж и демонтаж на сцената, към която е включено и озвучително, и осветително оборудване.

Преди седмици по повод дебати в местния парламент заради одобряването на поръчката зам. кметът по културата Христина Шопова изрично подчерта, че със закупуване на собствена концертна сцена с европейско финансиране не само ще се спестят средства от бюджета за наем на професионални сцени при провеждане на културни събития в областния център на Пиринско, но общината може и да печели от отдаването й под наем.

Ценовите оферти на участниците в поръчката ще се отворят, след като стане ясно дали техническите им предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене