„Буркан за добрите истории“ поставиха в класната си стая петокласниците от ОбУ „Христо Ботев“ Долно Дряново, във всички класове в школото бе отбелязан Международния ден на толерантността

И учениците от ОбУ „Христо Ботев“ в гърменскато село Долно Дряново  отбелязаха подобаващо и с много и различни инициативи, Международния ден на толерантността. Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят.

Учениците от IV, V и момичетата от VI клас, съвместно със своите учители  Киневирски и Муртазова подготвиха табло с послания за толерантност. Петокласниците пък изработиха „Табло на рождените дни“, за да може да се чувстват всички  като част от едно цяло.

„Буркан за добрите истории“ бе една от най-интересните инициативи  която реализираха  петокласниците от школото в Долно Дряново. В „Буркана за добрите истории“ който днес бе поставен  в стаята на петокласниците, те ще  могат да оставят листче с описаната своя добра история. Бурканът ще бъде отворен в края на учебната година и всички добри истории ще бъдат  прочетени и наградени.

Интересна и много поучителна бе и представената презентация на тема „Що е толерантност“ пред учениците и учителите на първи и втори клас.

За отбелязването на Международния ден на толерантността в училището в Долно Дряново, учениците от I клас изиграха играта „Зоологическа градина“, второкласниците участваха в играта „Познай различията, уважавай различията“, а учениците от III клас се забавляваха заедно в играта „Всички мои приятели, които…“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене