Обявената за „крадлата“ от Банско, лидер на протестите срещу Валери Симеонов, работи в общи проекти с половинката на областния лидер на НФСБ!

Кака става така – половинката на адвокат Тодор Петрелийски работи с тази, която води протестите, искайки оставката на неговия лидер?

Крадлата от Банско Мая Стоицева, организатор и активистка на протеста „Системата ни убива“ цъфна като управител на Хосписа в Немската клиника „Символ на надеждата в Гоце Делчев.
Мая Стоицева, за която „Фактор“ изнесе потресаващи данни, че не е предоставила на „Заведения за социални услуги-Банско” мобилни телефони на стойност над 6 хил лв., цъфна като управител на Хосписа –„Символ на надеждата“ в Гоце Делчев.

 

Стоицева управлява дейността на Хосписа „Символ на надеждата“ в Гоце Делчев от около една година, заела мястото на Йохана Мюлер, която създаде хосписа за мобилни грижи преди заминаването си за родината. Припомняме, че прекрасното немско семейство Йохана и Готфрид Мюлер с решение на ОБС Гоце Делчев, проведено на 29 април 2015 г. с решение No 567, бяха удостоени със званието „Почетен гражданин“ на Гоце Делчев за 14 годишната им активна работа в областта на здравеопазването и социалната сфера в община Гоце Делчев, с която с голяма отдаденост подпомагаха хората в нужда.

Хосписът, който сега управлява Мая Стоицева, е подпомаган от Съюза на свободните евангелски общини в Германия, а председател на Управителният съвет, с чиято благословия е назначена Стоицева, е Йост Шалшмид – директор на Съюза на евангелските общини в Германия и отговарящ за чуждестранните помощи.

Топ Преса научи, че Мая Стоицева е вярваща от конгрешанската евангелска църква в Банско и вероятно по тази линия като „добра самарянка“ е била препоръчана и назначена за управител на хосписа „Символ на надеждата“ в Гоце Делчев. В нейния екип работи и съпругата на областният лидер на НФСБ адвокат Тодор Петрелийски. Основното искане на протеста на майките пък е оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който на национално ниво представлява и управлява НФСБ в качеството си на неин председател. За това алармираха граждани, разпознали Мая Стоицева като един от основните говорители на протестиращите майки в столицата, където във видео репортаж пред БГНЕС Стоицева обяснява, че никой не ги организира политически, а майките продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Според сигнала, Стоицева е работила до април 2017 година към Заведения за социални услуги Банско. През март същата година от „Теленор” са предали на институцията с два сертификата мобилните апарати на стойност 3294, 90 лв. и 3210, 50 лв. плюс сим карти. Скъпоструващите апарати обаче така и не стигат до социалната организация.

На запитване за скандалния случай, началник отдела на „Хуманитарни дейности” към община Банско, Райна Зайкова категорично отговори, че въпросните телефонни апарати са получени от Мая Стоицева, като под сертификатите на „Теленор” стои нейният подпис.

До 19 април 2017 г. тя е заемала поста н-к отдел „Хума нитарни дейности”. Колегите й обаче са категорични, че в активите на „Заведения за социални услуги – Банско” не са открити въпросните апарати, няма ги налични и в нито едно от звената на службата.

От институцията нямат представа и от кого и за какво се ползват въпросните телефонни апарати.
Налични били само 61 сим карти.

В тази връзка след скандалния случай в Банско, вестник ГРАДЪТ пита почтена ли е дейността на Стоицева в качеството й на управител на хоспис „Символ на надеждата“ в Гоце Делчев и представител на немската фондация, която чрез Съюза на свободните евангелски църкви в Германия предоставя голям обем от хуманитарни помощи и храни за нуждите на нуждаещите се, за болницата, за училища, детски градини и др. и дали изобщо някой ревизира и контролира дейността и разпределянето на хуманитарните помощи в хосписа управляван от Стоицева в Гоце Делчев или са я оставили да работи на юнашко доверие разчитайки на членството й като вярваща в конгрещанската църква в Банско.
Заради тази ли изгониха д-р Първанов?

Крим Миланов

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене