АБВ-Младежи се обяви против двойните стандарти в Европа

В Съвета на ЕС АБВ-Младежи заявиха, че не трябва да се допуска към страната ни да бъде прилаган двоен стандарт и тя да бъде превръщана в заложник на чужди интереси.

„Защо да има „Северен поток 2“, а за България нищо?“, попитаха представителите на организацията.

По-рано младежката организация на Алтернатива за българско възраждане откри кампанията за избори на Европейски парламент от сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел. „Длъжни сме да заявим ясно своята позиция. Как виждаме европейския проект и мястото на България в него. Когато някой казва: „Повече Европа”… Какво означава това? Повече солидарност или двоен стандарт? Единен съюз или Европа на различни скорости,  разделена на ядро и периферии? Бюрократична, централизирана мегадържава, откъсната от гражданите, или съюз на равноправни граждани, нации и държави“? Тези въпроси поставиха младежите на АБВ от Съвета на ЕС.

„Ще залагаме на хора, които ще защитават националния ни интерес, които познават и отстояват нашите позиции. Не е вярно, че след като сме малка държава не можем да защитаваме интересите на България. Това вече е правено. Нашият пример са президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин. Благодарение на тях например кирилицата е на банкнотите на еврото. Иначе сега щяхме да сме в чакалнята не на еврозоната, а в чакалнята на EUROзоната“, заявиха още от АБВ-Младежи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене