Децата от училището в Рибново с голям интерес изгледаха филма „Крилатият съсед 2018“ на БДЗП – Гоце Делчев

Вчера, в истински празник на белият щъркел се превърна представената в СУ „Йордан Йовков“ в село Рибново  презентация на филма „Крилатият съсед 2018“ на БДЗП клон Гоце Делчев и читалище „Изгрев 1930″ – Баничан. Поради големият интерес на децата от всички класове се наложи филмът да бъде прожектиран два пъти. Лекторът и председател на гоцеделчевският клон на Българското дружество за защита на птиците, Димитър Попов и секретарят на читалище „Изгрев“ в село Баничан, Румяна Джибова едва смогнаха да отговорят на многобройните въпроси на учениците които се интересуваха от живота на птиците и най-много на белият щъркел който е символ и предвестник на пролетта, добротата и мъдростта. Директорът на училището Манчо Джуркин и много ученици написаха с благодарности най-топлите думи за посещението на природозащитниците, за полезната лекция и много интересният филм като не пропуснаха да отправят покана към Димитър Попов отново да им гостува. Идея за  учредяване в училището на Рибново, клуб „Млади природозащитници“ също се роди по време на интересната лекция за живота и опазването на птиците и прожекцията на  филма „Крилатият съсед 2018“ който силно впечатли подрастващите от школото на  родопското село.

„Големият интерес към филма „Крилатият съсед 2018“ ни провокира да започнем обиколки с Читалище Изгрев до най-отдалечените училища, за да го представим пред учениците и да разкажем за дейностите на БДЗП клон Гоце Делчев, за местните обичаи и традиции, в които неизменно присъства най-обичаната, и почитана от народа птица – белият щъркел. Благодарим за подкрепата и съдействието на Българско дружество за защита на птиците, Община Гоце Делчев /Municipality Gotse Delchev, ТП ДЛС „ДИКЧАН“ с. Сатовча, Zdravko Kamboshev, Краси Терзиева, Ahmed Cholak – Saydiev и всички директори, които подкрепиха идеята“сподели за Топ Преса  природозащитникът Димитър Попов.

В следващите дни, на 15.11. „Крилатият съсед 2018“ ще бъде видян от децата и младежите с увреждания в Дневен център

На 16.11. учениците от СОУ „Хр. Смирненски“в село Кочан  общ. Сатовча, а на 19.11. учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“в село Брезница.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене