Да бъдем разумни на пътя е посланието на ПМГ „Яне Сандански“ в навечерието на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

„Карай внимателно!“, „Минута невнимание, цял живот страдание“, „По-добре да караш по-бавно и да изгубиш 2 минути от живота си, отколкото да изгубиш живота си“, „Бързай бавно!“, ,,Цени своя живот и този на другите“ са малка част от посланията, които учениците от ПМГ „Яне Сандански“ написаха, за да си припомнят отново ценността на живота в навечерието на 18.11. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Със своите послания гимназистите показаха, че са ангажирани с проблема и осъзнават, че могат да участват в неговото решаване.

С отлична презентация учениците от 5, 6 и 7 клас от ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев, миналият ден, в часа на класа, си припомниха  основните правила за движение по пътищата. Дванадесетокласниците пък от школото гледаха филма „Умирай лесно“, а във всички останали класове се проведе дискусия по повод 18.11.2018г. – Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Учениците ПМГ “Яне Сандански“  обсъдиха и тревожния резултат от статистиката според която, през 2017 г. в България са станали 6888 пътнотранспортни произшествия при които  загиналите са 682 души. Именно тези данни станаха сериозна причина за размисъл и за превантивни действия. Всички учители и ученици  от ПМГ – Гоце Делчев се обединиха около водещата мисъл, че най-ценното е човешкият живот и всеки носи отговорност за него.

До края на седмицата в школото  предстоят още много инициативи, които ще напомнят на всички, че трябва да бъдем разумни на пътя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене