Протестиращи се жалват от натиск на полицията

„Призовавам служителите на МВР, ако им е останала и капка чест и доблест, да не изпълняват заповеди, нарушаващи конституционни права на гражданите, защото може и те да се окажат обикновени граждани без пагон“, това написа във фейсбук организаторът на протестите в Благоевград – Александър Стамболийски.

Според него, в Благоевград, Петрич и Дупница се пишат масово протоколи против правата на гражданите.

„Във Велинград е струпан целият държавен апарат за респектиране на фирми (инспекции, дирекции и т.н.). Както видяхме в Перник бият гражданите, във Варна ги арестуват, в Троян ги глобяват, в Димитровград също ги отупаха набързо“, пише Стамболийски.

По думите му, това е акция „Респект“ на политическия елит. По този начин се всява страх у хората, а действията на органите на реда граничат с други форми на управление, а не с демокрацията.

„Ако това репресивно отношение продължи, то народът ще отвърне. Даваме срок до 14.11.2018 година 12:00 на обяд този репресивен натиск да бъде преустановен. В противен случай народът наистина ще излезе на бунт, бунт – масов и неудържим“, предупреди във фейсбук Александър Стамболийски.

Снимка: Методи Байрактарски / Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене