Глобяват протестирали на Е-79 в неделя

16 участвали в неделния протест на главен път-Е79 дупничани ще бъдат наказани по Закона за МВР, съобщиха от областната диркеция на полицията. Основното нарашуние е това, че са организирали блокиране на гл. път Е-79, без да имат разрешение за това.

8 от актовете са по Закона за МВР – за неизпълнение на полицейско разпореждане, отказали са да освободят пътното платно. Глобата е до 500 лева, вече са издадени наказателните постановления.

8 от актовете са по предупредителни протоколи. Организаторите на протеста в Дупница са заявили начален час 11.30 ч на 11 ноември на разклона Дупница/без да уточняват на кой разклон/, събрали се на площад „Барикадите“.

Протестът прераснал в затваряне на движението по ГП Е 79 – в района на пътен възел „Байкал“, за времето от 11.30 до 18 ч , когато протестиращите са започнали да се изнасят от блокадата. По време на протеста е осигурен от служителите на реда алтернативен маршрут по АМ „Струма“ .

Въпреки това пътуващи по гл. път Е-79 се оплакаха, че са заобикаляли 20 километра, за да се приберат до Кюстендил например. Просто блокадата на пътя не е била обявена никъде.

Санкционираните лица са разпознати по запис, направен по време на протеста от полицейски служиштели, охранявали района.

В Кюстендил двама протестиращи са получили актове по Закона за личните документи. Над 500 коли с клаксони минаха за около час и половина по главния бул. „Цар Освободител“ в областиня град . В репортажи от протестите в Дупница се виждат и протестиращи насядали по жп линията София-Кулата край паметника Барикадите. От полицията не поясниха дали и от тях има санкцинирани. /kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене