Съдът в Гоце Делчев измени наказанието на горски надзирател от ДЛС“Сатовча“ от 2000 на 300 лв. за липсващи отрязани от отделът му 60 маркирани дървета

Районен съд Гоце Делчев  измени наказанието  по  наказателно постановление според което е  наложено административно наказание глоба на горски надзирател  от с. Кочан  работещ в ДЛС“ Дикчан „-Сатовча в размер на   2000 лв., като я замени с глоба от 300 лева.

Решението на съда в Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Благоевградски Окръжен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението и за двете страни.

Производството е образувано по повод постъпила жалба от наказания  горски надзирател от ДЛС „Дикчан“- Сатовча, в повереният му за охрана отдел  на който проверяващи от Благоевград установили неразрешена сеч на 60 бр. маркирани дървета .

На 30.01.2018 г. служители на РДГ –Благоевгвград  извършили проверка в ДЛС „Дикчан“в  землището на с. Осина,в  местността„Мъртва поляна“, отдел 198“а“ и установили, че в обекта е извършена сеч на 60 бр. маркирани дървета, без за този отдел да има издадено позволително за сеч.

 Сечта била извършена в рамките на 15 дни преди проверката. В съседния отдел се извършвала редовна сеч, като между двата отдела имало ясна видима граница. За двата отдела отговарял  именно горския надзирател – Р. Ю. Н.

За установеното нарушение е бил съставен акт на горския надзирател, които той подписал и получил препис. В последствие се стигнало и до издаване на процесното наказателно постановление което наказаният горски надзирател обжалва в съда в Гоце Делчев .

В съдебно заседание съда в Гоце Делчев  установи, че горският служител  не е спазил изискванията на Закона за горите. Той е отговарял за въпросния отдел 198“а“ от който са били отрязани 60-те броя маркирани дървета и не е осъществил контрол при извършването на сечта в поверените му отдели.

Съдът е установил още ,че Административно наказващият орган е наложил несъразмерно тежко наказание от 2000 лева, за така описаното деяние поради  което е наложено изменено наказание  от 300 лева , по близко до минимално определения размер в закона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене