Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, с награди в Националния конкурс „Родолюбие

В Националния политехнически музей – София се проведе церемония по награждаване на отличените разработки в XXVI-ия Национален ученически конкурс, под наслов „110 години независима България”, организиран от НК „Родолюбие” със съдействието на МОН, Исторически факултет на СУ „Св.св.Климент Охридски”, Синдиката на българските учители и Общо българска фондация „Тангра ТанНакРа“, съобщиха от училището в Хаджидимово .

Конкурсът развива интереса на учениците към българската история, бит, култура, материални и духовни ценности. До националния кръг бяха допуснати общо 133 разработки, сред които и есетата и рефератите на ученички от училището в Хаджидимово.

Наталия Таранинова, ученичка в VIII клас спечели второ място за есе на тема „За да научиш повече за пътя пред теб, питай тези, които се връщат“, а Милка Воденичарова, ученичка в X клас – трето място за есе на тема „Гражданин съм на Обединена Европа“.

Наталия Таранинова бе предложена и за класиране от първо до трето място заради което в деня на церемонията се наложи в допълнителен кръг да защити реферата си. Класира се на трето място, с което печели правото да кандидатства за национална стипендия от МОН. Рефератът на Наталия бе на тема „Миналото и настоящето на НЧ „Яне Сандански-1928“.  За огромна изненада на преподавателката им трето място за есе в първа възрастова група бе отредено и на Елена Бъждарова от 6 „б“ клас, по предварителна информация те не знаели за това.

Грамоти за отличие поличиха още Зорница Попова (8. клас) за реферат на тема „Лъчкият даскал“, Георги Спахиев (10. клас) за реферат на тема „Христо Ботев – по-жив от живите“ и презентация и Стела Попова (6. клас) – есе на тема „България в Европейския съюз“.

За научно ръководство и принос в популяризирането на Националния конкурс „Родолюбие” бе наградена и преподавателката им старши учител по български език и литература Заприна Глушкова. Тя бе отличена и в категорията „Мисия учител“ за описание на добра педагогическа практика на тема „това, което ни свързва, е нашият успех“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене