Свържете се с нас

Таблоид

Третокласници от Първо ОУ, в Седмицата на бащата бяха гости на РУ – Гоце Делчев, посрещна ги бащата на съученичката им Лилия Филипова – мл. инспектор Димитър Филипов

Публикувано

на

Тази година в  рамките на Седмица на бащата бе отбелязан и Деня на българската полиция. По този повод учениците от III „б„ клас от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха скъпи гости на  Районно управление на МВР. Посещението бе организирано от бащата на ученичката Лилия Филипова  Димитър Филипов който е младши инспектов в гоцеделчевската полиция .

Третокласниците станаха свидетели  на любопитна демонстрация от бащата полицай Филипов, на различна полицейска екипировка, специализиран  автомобил, оръжие и други средства от екипировката на полицая.

Заместник началникът на управлението пък, Васил Франгов изнесе пред малчуганите много полезна за тях  беседа за правилното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение в обществото. На учениците бяха раздадени писмени препоръки и флаери към родителите им  водачи на МПС, за спазване на закона на пътя, за предотвратяване на ПТП с деца както и прадпазване на подрастващите от пътни инциденти.

 

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ