Свържете се с нас

Таблоид

Бивши и настоящи директори, учители и гости на СУ “Йордан Йoвков“ -Рибново разтресоха Лещен със страхотен купон по случай патронният празник

Публикувано

на

Директора на СУ „ Йордан Йовков“-Рибново , Манчо Джуркин снощи събра на обща и голяма трапеза в един от красивите комплекси в родопското село Лещен, бивши и настоящи учители работили през годините в училището в Рибново и професионалисти в професията  стартирали своята кариера от СУ Йордан Йовков“.

Срещата  на бившите и настоящи учители от СУ –Рибново прерасна в голям и страхотен купон .Невероятните учители от школото управлявано  от Манчо Джуркин освен добри професионалисти в своята не лека професия ,се оказаха  и страхотни танцьори . С многото хора и  невероятни танци които се вихреха през цялата вечер те нажежиха дансинга до огнено червено.

Много наздравици и много пожелания за  здраве, лични и професионални успехи също се лееха  като из ведро на страхотният купон който приключи след полунощ . „Всичко започва от Рибново,моята политика е такава, че не може един човек който е отдал най- хубавите си години  и да е дал всичко от себе за образователното и духовното израстване на младите хора , в такива моменти да не е бъде уважен и да не е сред  нас т.е. да не е на мястото си макар да е пенсионер вече или да работи в друго училище .Затова сред нас тази вечер са прекрасната Вабие Мутишева оставила  дълбока диря след себе си  в образователното дело в нашето училище , директора на гимназията в Гърмен ,Стоян Стругов който започна своят учителски път от СУ –Рибново и  много други.

„ Където и да ходим ще  я търсим „Бялата лястовица“ на Йовков  който ни завеща ,да лелеем за доброто във всичките му форми, да правим добро и да уважаваме всяка личност независимо от произход, вероизповедание, вяра ,политическа и друга принадлежност и т.н. Затова тази вечер сме тук всички заедно и  ще продължим да бъдем .

Имаме прекрасни деца от които ние учителите създаваме личности и полезни за обществото  хора . Няма да забравя вълнението което изпитах днес по време на училищното тържество по случай патронният празник на нашето училище , няма да забравя  как 8“Б“ клас от които всички сме вдигнали ръце изиграха „Шибил“, а малките те просто бяха невероятни .Гордея се  и нека бъде гордост за всички ни ,че имаме такива деца „каза в горещото си слово  пред колегите си  Манчо Джуркин като поздрави всички с прекрасно изпълнение на  любимата му прима на българската естрада Лили Иванова.

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ