Свържете се с нас

Таблоид

Бивши и настоящи директори, учители и гости на СУ “Йордан Йoвков“ -Рибново разтресоха Лещен със страхотен купон по случай патронният празник

Публикувано

на

Директора на СУ „ Йордан Йовков“-Рибново , Манчо Джуркин снощи събра на обща и голяма трапеза в един от красивите комплекси в родопското село Лещен, бивши и настоящи учители работили през годините в училището в Рибново и професионалисти в професията  стартирали своята кариера от СУ Йордан Йовков“.

Срещата  на бившите и настоящи учители от СУ –Рибново прерасна в голям и страхотен купон .Невероятните учители от школото управлявано  от Манчо Джуркин освен добри професионалисти в своята не лека професия ,се оказаха  и страхотни танцьори . С многото хора и  невероятни танци които се вихреха през цялата вечер те нажежиха дансинга до огнено червено.

Много наздравици и много пожелания за  здраве, лични и професионални успехи също се лееха  като из ведро на страхотният купон който приключи след полунощ . „Всичко започва от Рибново,моята политика е такава, че не може един човек който е отдал най- хубавите си години  и да е дал всичко от себе за образователното и духовното израстване на младите хора , в такива моменти да не е бъде уважен и да не е сред  нас т.е. да не е на мястото си макар да е пенсионер вече или да работи в друго училище .Затова сред нас тази вечер са прекрасната Вабие Мутишева оставила  дълбока диря след себе си  в образователното дело в нашето училище , директора на гимназията в Гърмен ,Стоян Стругов който започна своят учителски път от СУ –Рибново и  много други.

„ Където и да ходим ще  я търсим „Бялата лястовица“ на Йовков  който ни завеща ,да лелеем за доброто във всичките му форми, да правим добро и да уважаваме всяка личност независимо от произход, вероизповедание, вяра ,политическа и друга принадлежност и т.н. Затова тази вечер сме тук всички заедно и  ще продължим да бъдем .

Имаме прекрасни деца от които ние учителите създаваме личности и полезни за обществото  хора . Няма да забравя вълнението което изпитах днес по време на училищното тържество по случай патронният празник на нашето училище , няма да забравя  как 8“Б“ клас от които всички сме вдигнали ръце изиграха „Шибил“, а малките те просто бяха невероятни .Гордея се  и нека бъде гордост за всички ни ,че имаме такива деца „каза в горещото си слово  пред колегите си  Манчо Джуркин като поздрави всички с прекрасно изпълнение на  любимата му прима на българската естрада Лили Иванова.

коментара

Таблоид

Безплатни профилактични прегледи в МБАЛ-Разлог

Публикувано

на

По повод „95 години здравеопазване в Разлог“ МБАЛ Разлог организира за населението на Община Разлог и съседните общини безплатни профилактични прегледи от лекари – специалисти на лечебното заведение. Безплатните прегледи ще се извършват след предварително записване до 19.11.2018г. на новооткритата Регистратура на МБАЛ Разлог. /основна сграда ет.2/. За повече информация тел.0885803996.

Прегледите по специалисти и дни, ще бъдат както следва: 20.11.2018г. /вторник/ в Хирургично отделение;

21.11.2018г. /сряда/ в Акушеро – гинекологично отделение 22.11.2018г. /четвъртък/ в Вътрешно отделение;

27.11.2018г. – /вторник/ в Неврологично отделение

28.11.2018г. /сряда/ в Отделение по педиатрия;

29.11.2018г. /четвъртък/ в Ехографски кабинет.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Дадоха ултиматум на украинката Татяна от Гърмен да напусне страната с дъщеря си до 13 декември

Публикувано

на

Нов ултиматум е получила украинката Татяна Кондратюк, която живее вече пета година в Гърмен. Тя и дъщеря й Анна са задължени да напуснат страната доброволно до 13 декември. Това съобщи  пред „Струма“ съпругът й Алексей Науменко.

Той е категоричен, че това е в разрез със Закона за чужденците в България. Според чл. 36 б, ал. 2 младата украинка и дъщеря й могат да получат разрешение да останат в страната до 17 юли 2019 година, когато 15-годишната Анна ще завърши учебната година.

„Преди месец на Татяна е било наредено да напусне страната в срок един месец от отдел „Миграция“ към Областната дирекция на полицията в Благоевград и без да се съобразяват, че тя е предоставила уверение, че подала последваща молба за закрила“, коментира Науменко.

Той допълни, че във вторник 40-годишната жена и дъщеря й са извикани в Благоевград от началника на отдела, който връчил отказ на молбата за закрила и им издал нова заповед за доброволно напускане на страната. Освен това им наложил и глоба за това, че не са изпълнили предишната такава. Тя е в размер на 500 лева.

Семейството е категорично, че ще обжалва отказите за закрила пред Административния съд в София. Вече е насрочена и дата.

Както вече „Струма“ многократно писа, Татяна Кондратюк пристигна в Гърмен в края на 2014 година, след като избягала от набиращата скорост война в Донбас, Украйна, с 15-годишната Анна.

За излизането от ада, който се случвал тогава в родината й, помощ оказал именно Алексей Науменко, който живее от около 40 години в България. Оттогава започва борбата й за нормален живот. Тогава подава молба за хуманитарен статут от Държавната агенция за бежанците. Такъв й е бил отказан с мотив, че дошла в страната ни, за да се омъжи. Последвала втора молба, която също е отказана.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ