Свържете се с нас

Таблоид

Бивши и настоящи директори, учители и гости на СУ “Йордан Йoвков“ -Рибново разтресоха Лещен със страхотен купон по случай патронният празник

Публикувано

на

Директора на СУ „ Йордан Йовков“-Рибново , Манчо Джуркин снощи събра на обща и голяма трапеза в един от красивите комплекси в родопското село Лещен, бивши и настоящи учители работили през годините в училището в Рибново и професионалисти в професията  стартирали своята кариера от СУ Йордан Йовков“.

Срещата  на бившите и настоящи учители от СУ –Рибново прерасна в голям и страхотен купон .Невероятните учители от школото управлявано  от Манчо Джуркин освен добри професионалисти в своята не лека професия ,се оказаха  и страхотни танцьори . С многото хора и  невероятни танци които се вихреха през цялата вечер те нажежиха дансинга до огнено червено.

Много наздравици и много пожелания за  здраве, лични и професионални успехи също се лееха  като из ведро на страхотният купон който приключи след полунощ . „Всичко започва от Рибново,моята политика е такава, че не може един човек който е отдал най- хубавите си години  и да е дал всичко от себе за образователното и духовното израстване на младите хора , в такива моменти да не е бъде уважен и да не е сред  нас т.е. да не е на мястото си макар да е пенсионер вече или да работи в друго училище .Затова сред нас тази вечер са прекрасната Вабие Мутишева оставила  дълбока диря след себе си  в образователното дело в нашето училище , директора на гимназията в Гърмен ,Стоян Стругов който започна своят учителски път от СУ –Рибново и  много други.

„ Където и да ходим ще  я търсим „Бялата лястовица“ на Йовков  който ни завеща ,да лелеем за доброто във всичките му форми, да правим добро и да уважаваме всяка личност независимо от произход, вероизповедание, вяра ,политическа и друга принадлежност и т.н. Затова тази вечер сме тук всички заедно и  ще продължим да бъдем .

Имаме прекрасни деца от които ние учителите създаваме личности и полезни за обществото  хора . Няма да забравя вълнението което изпитах днес по време на училищното тържество по случай патронният празник на нашето училище , няма да забравя  как 8“Б“ клас от които всички сме вдигнали ръце изиграха „Шибил“, а малките те просто бяха невероятни .Гордея се  и нека бъде гордост за всички ни ,че имаме такива деца „каза в горещото си слово  пред колегите си  Манчо Джуркин като поздрави всички с прекрасно изпълнение на  любимата му прима на българската естрада Лили Иванова.

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ