РУО влезе на проверка в училището в Дебрен след жалба на родител, че учител е упражнил насилие над сина му

Регионалното управление на образованието в Благоевград проверява дали учител е упражнил насилие над ученик в Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в гърменското село Дебрен. Инспектори от РУО са влезли в училището, след като родители се оплакаха, че детето им шестокласник е бито от преподавател.

gallery

Инцидентът се случил в понеделник, като родителите твърдят, че синът им е бил пребит от учител в коридора пред класната стая.

Бащата на момчето сигнализарал РУО, че учителят стискал  детето му по врата, а причината за това била паднала на земята гъба.

Разбра се и че въпросният ученик заедно с друг шестокласник по време на междучасието са играли футбол в класната стая, като вместо топка ритали гъбата, предназначена за чистене на дъската. Именно тогава влязъл учителят, който бил дежурен, и направил забележка на учениците.

Директорът на училището Верхат Топчиев твърди, че досега не са подавани оплаквания нито срещу въпросния учител, нито срещу момчето, което е отличник. Но класът, в който учи, е преместен на третия етаж на училището, където се намира учителската стая, за да “има по-близък контрол на дисциплината” на класа.

Потърсени са писмени обяснения от обвинения учител. Текат проверки в училището и след приключването им директорът ще излезе със становище по случая, като “всички виновни ще си понесат последствията”, каза В. Топчиев

„Запознати сме със случая, реагирали сме  своевременно. Експерт от РУО бе на проверка на място. В момента подготвя доклад с констатациите по случая”, коментира началникът на отдел ОМДК в РУО Методи Попов

За сигнала, подаден от родителите на шестокласника, е информиран и отдел „Закрила на детето“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене