Свържете се с нас

Таблоид

РУО влезе на проверка в училището в Дебрен след жалба на родител, че учител е упражнил насилие над сина му

Публикувано

на

Регионалното управление на образованието в Благоевград проверява дали учител е упражнил насилие над ученик в Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в гърменското село Дебрен. Инспектори от РУО са влезли в училището, след като родители се оплакаха, че детето им шестокласник е бито от преподавател.

gallery

Инцидентът се случил в понеделник, като родителите твърдят, че синът им е бил пребит от учител в коридора пред класната стая.

Бащата на момчето сигнализарал РУО, че учителят стискал  детето му по врата, а причината за това била паднала на земята гъба.

Разбра се и че въпросният ученик заедно с друг шестокласник по време на междучасието са играли футбол в класната стая, като вместо топка ритали гъбата, предназначена за чистене на дъската. Именно тогава влязъл учителят, който бил дежурен, и направил забележка на учениците.

Директорът на училището Верхат Топчиев твърди, че досега не са подавани оплаквания нито срещу въпросния учител, нито срещу момчето, което е отличник. Но класът, в който учи, е преместен на третия етаж на училището, където се намира учителската стая, за да “има по-близък контрол на дисциплината” на класа.

Потърсени са писмени обяснения от обвинения учител. Текат проверки в училището и след приключването им директорът ще излезе със становище по случая, като “всички виновни ще си понесат последствията”, каза В. Топчиев

„Запознати сме със случая, реагирали сме  своевременно. Експерт от РУО бе на проверка на място. В момента подготвя доклад с констатациите по случая”, коментира началникът на отдел ОМДК в РУО Методи Попов

За сигнала, подаден от родителите на шестокласника, е информиран и отдел „Закрила на детето“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ