„Паркинги и гаражи – Благоевград” отчитат по-ниска печалба заради масови кражби!

На вниманието на Васил Атанасов, шеф на общинско дружество „Паркинги и гаражи“ – Благоевград

На 20 Април 2018 год. на съвместно заседание на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към Общински съвет Благоевград, съветниците приеха за допускане до сесия на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества. По време на заседанието бяха изслушани управителите на дружествата, които представиха анализ на финансовите резултати и стратегии за развитие на поверените им организации.

„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД отчитат по-ниска печалба в сравнение с 2016 г., дължаща се уж главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Този спад е в следствие на промени в закона за дейността на органите на МВР, според които отпада длъжностното лице от полицията, което да придружава репатриращия автомобил, а това директно ограничава периметъра му на действие само в синя зона.

Ние пък имаме други наблюдения, служители на „Паркинги и гаражи – Благоевград” системно крадат от ползвателите на синя зона. Наш читател разказа:

„Паркирах зад сградата на  НАП Благоевград. Беше към 17:20 часа и въпреки че имах работа не повече от 10 минути подадох 1 лев на служителят на „Паркинги и гаражи“… Той не ми даде касовото бонче, което се слага на видимо място в колата. Попитах го, няма ли да ми сложат скоба като видят, че го няма на таблото. Той ми отговори: E какъв ти е проблема нали аз съм тук…

Влязох да си свърша работата, която имах и си тръгнах. Дори не бяха минали и 10 минути, но левчето ми не отиде там където трябва, а се озова директно в джоба на служителя. Младият човек най-вероятно си има семейство, да му е живо и здраво. Представяте ли си как всеки ден радва децата си с допълнителна надница, изкарана от такива като мен. От тогава пускам SMS и не се занимавам с тези измамници…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене