Свържете се с нас

Скандали

„Паркинги и гаражи – Благоевград” отчитат по-ниска печалба заради масови кражби!

Публикувано

на

На вниманието на Васил Атанасов, шеф на общинско дружество „Паркинги и гаражи“ – Благоевград

На 20 Април 2018 год. на съвместно заседание на Комисията по бюджет, финанси и европроекти и Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране към Общински съвет Благоевград, съветниците приеха за допускане до сесия на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските търговски дружества. По време на заседанието бяха изслушани управителите на дружествата, които представиха анализ на финансовите резултати и стратегии за развитие на поверените им организации.

„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД отчитат по-ниска печалба в сравнение с 2016 г., дължаща се уж главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Този спад е в следствие на промени в закона за дейността на органите на МВР, според които отпада длъжностното лице от полицията, което да придружава репатриращия автомобил, а това директно ограничава периметъра му на действие само в синя зона.

Ние пък имаме други наблюдения, служители на „Паркинги и гаражи – Благоевград” системно крадат от ползвателите на синя зона. Наш читател разказа:

„Паркирах зад сградата на  НАП Благоевград. Беше към 17:20 часа и въпреки че имах работа не повече от 10 минути подадох 1 лев на служителят на „Паркинги и гаражи“… Той не ми даде касовото бонче, което се слага на видимо място в колата. Попитах го, няма ли да ми сложат скоба като видят, че го няма на таблото. Той ми отговори: E какъв ти е проблема нали аз съм тук…

Влязох да си свърша работата, която имах и си тръгнах. Дори не бяха минали и 10 минути, но левчето ми не отиде там където трябва, а се озова директно в джоба на служителя. Младият човек най-вероятно си има семейство, да му е живо и здраво. Представяте ли си как всеки ден радва децата си с допълнителна надница, изкарана от такива като мен. От тогава пускам SMS и не се занимавам с тези измамници…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

 

коментара

Скандали

Доктори от югозапада треперят! Книга вади и техните схеми за геноцид срещу пациенти! Доктор от Вълкосел към пациент: Нямам трупове! Ела към края на месеца ще имам…

Публикувано

на

Книгата  МРЪСНИТЕ ТАЙНИ НА БЯЛАТА МАФИЯ с автор разследващият журналист Ина Захариева и издател писателя Веселин Стаменов, разпали нечувано напрежение в съзнанието на доста медици с не чиста съвест. Нещо повече. Издателството на книгата Топ Медия Прес, е залято буквално с въпроси и тънки допитвания, какво точно ще разкрие книгата. Пред Топ Преса от издателството излязоха със становище:

„Да, имаме питане предимно от медици от югозападна България, а въпросите са около съдържанието на книгата. Ще кажем само, че никой не е застрахован и всяко разкритие, си има източник и доказателства. Авторката Ина Захариева, е работила дълго време над документалната книга, която има претенциите да иска пряка отговорност, от хора в бели престилки плюли на професията и хипократовата клетва в името на парите. Има ярък пример на доктор с корени от сатовчанското село Вълкосел, например, който казал на пациент че „няма трупове за сега, да дойдел към края на месец ще имал за трансплатнация и да носи 15 бона…“. Докторът практикувал в София.  Държим да кажем че, книгата не отрича и съвестните, истински доктори професионалисти, за които тази книга ще е настолна, защото те наравно с нас се борят с „бялата мафия“.“ Заявиха специално за Топ Преса от издателрството.

Четенето на тази книга боли. Четенето на тази книга в определени моменти е истинско страдание, защото, убеден съм, няма човек в България, който, в изнесените потресаващи истини, да не припознае своята история с така наречената „бяла мафия“. След като „изядох“ и последната буква на ръкописа, писах на авторката, че ми е гадно, че ми е шибано, че съм изпаднал в шибана ситуация… написа по темата пък писателя и наш, колега Веселин Стаменов в своята страница, за да разпали още толкова интерса към МРЪСНИТЕ ТАЙНИ НА БЯЛАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ! По информация на издателите, първиат тижар се очаква да излезе към края на месеца. Топ Преса ще ви информира, когато това се случи.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветниците в Община Благоевград гневни: Колегата ни Андон Тодоров само преди 2 години ни се подмазваше, а сега се изкара защитник и говорител на благоевградчани

Публикувано

на

Разследване на вестник Топ Преса разобличи съветника Тодоров в това, че и той през 2016 година с множество хватки е успял да придобие имот, не чрез търг, а възползвайки се от пропуски и чрез заобикаляне на Закона за общинската собственост – неморално, и не без подкрепата на 36 от неговите колеги в Общински съвет криейки се зад колективната безотговорност, и не без подкрепата на високопоставен чиновник от Община Благоевград и подопечния му отдел.

Аферата се разплита едва сега и сякаш е проспана от медиите през 2016 година, но въпросителните са актуални и днес, именно поради факта, че в последната сесия, именно Тодоров и неговата близка приятелка Ризова, се противопоставиха на процедура от която, той лично се е възползвал и облагодетелствал в този мандат. Това доведе и до нарушаване на „офертата“ пазена от неговите колеги, които сигурно не са доволни от себе си за тази си постъпка и гласуване.

Процедурата на която Тодоров и Ризова се противопоставиха, всъщност не е незаконна, но е неморална – това е общия извод, това е и нашето заключение. Най-върлите й противници сега, Тодоров и Ризова, са всъщност и хората, които са се възползвали от нея и я познават в такива детайли, че изненадаха със знанията си дори и общинската администрация на последната сесия. Ситуацията в която се оказваме медиите и гражданите сега, е позната като сюжет от криминалните филми, в които най-опитния крадец се оказва всъщност и най-добрия консултант по сигурността, и бива нает от държавата да подобри системата (справка Леонардо Ди Каприо в филма Хвани ме, ако можеш). Накратко процедурата позволява да закупиш дял от съсобствен с общината недвижим имот на пазарна оценка, защото си съсобственик, и тази земя не бива да бъде продадена на друг с който ти да станеш съсобственик и с които да се съобразяваш, и това е правилно и справедливо. До тук нищо лошо, но проблема идва от това, че имота, който желаеш да изкупиш, всъщност допреди твоето желание за придобиване е бил самостоятелен имот, който може да бъде продаден самостоятелно чрез търг с тайно наддаване и да бъде закупен практически от всеки и не поради друго, а защото квадратурата му позволява той да бъде отделен и нищо не го свързва с друг имот освен обща граница. Тази процедура е допустима само ако дела на общината е малък и не позволява имота да се ползва самостоятелно, примерно ако е общинския е от 1 до 299  кв.м. което значи маломерен имот….

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ