Йовковите герои оживяха на сцената на училището в Рибново

СУ „Йордан Йовков“ отбелязва днес подобаващо и с много интересна програма и мероприятия които се редуват на сцената по случай 138 години от рождението на патрона на школото Йордан Йовков. Тържеството се провежда в двора на училището, и то бе открито от директора, Манчо Джуркин. В програмата се включиха учениците от всички класове, като най- интересната част бяха изпълнените от учениците вълнуващи драматизации от незабравимите творби на  Йордан Йовков които продължават да са актуални и в днешни дни, а именно ,“Шибил“,“Серафим““Бялата лястовица““Песента на колелетата.

В драматизацията „Песента на колелетата“ учениците  показаха ,че  „Пеещите каруци” на Сали Яшар носят мелодия, която е възхвала на човешката дарба, талант, способности,че в нея се отразява желанието на човека да направи хората по-добри, по-щастливи,че това е мелодия, в която изкристализира човешката болка на Сали Яшар от голямо лично нещастие. В другия  смисъл това е метафора на единението на човека със света и хората в него.

Всички подготвени старателно и детайлно драматизации бяха изиграни от невероятните артисти- ученици перфектно и получиха заслужени овации от публиката която днес празнично изпълни училищният двор в Рибново .

СУ „Йордан Йовков“ е единственото училище в село Рибново, където се обучават ученици от първи до дванадесети клас, като старото име на училището е било ОУ „Анещи Узунов“.

При създаването на училището то е било само начално, като по – късно е преобразувано в основно и накрая в средно , като се променя и името му.

Днес училището в Рибново осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания.

СОУ „Йордан Йовков“ подготвя и възпитава ученици, способни да се справят с предизвикателствата на днешния и утрешния ден, формира личности с висока интелектуална подготовка и култура, с будно гражданско съзнание и отговорно поведение.

 Учебното заведение предлага обучение в общообразователни паралелки. Учебните занятия се провеждат на две смени тъй като класните стаи не достигат за което се очаква скорошно решение . Училището е с общинско финансиране и в него се   работи за съхраняване, утвърждаване и развитие на националните и общочовешки ценности, за развитие на личния потенциал и качества на подрастващите.

За учебната и житейската подготовка на учениците се грижи екип от квалифицирани педагози, възпитавайки ги с много любов .

 Топ Преса честити  патронният празник на всички учители и ученици от СУ „Йордан Йовков „ в Рибново .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене