Свържете се с нас

Таблоид

Йовковите герои оживяха на сцената на училището в Рибново

Публикувано

на

СУ „Йордан Йовков“ отбелязва днес подобаващо и с много интересна програма и мероприятия които се редуват на сцената по случай 138 години от рождението на патрона на школото Йордан Йовков. Тържеството се провежда в двора на училището, и то бе открито от директора, Манчо Джуркин. В програмата се включиха учениците от всички класове, като най- интересната част бяха изпълнените от учениците вълнуващи драматизации от незабравимите творби на  Йордан Йовков които продължават да са актуални и в днешни дни, а именно ,“Шибил“,“Серафим““Бялата лястовица““Песента на колелетата.

В драматизацията „Песента на колелетата“ учениците  показаха ,че  „Пеещите каруци” на Сали Яшар носят мелодия, която е възхвала на човешката дарба, талант, способности,че в нея се отразява желанието на човека да направи хората по-добри, по-щастливи,че това е мелодия, в която изкристализира човешката болка на Сали Яшар от голямо лично нещастие. В другия  смисъл това е метафора на единението на човека със света и хората в него.

Всички подготвени старателно и детайлно драматизации бяха изиграни от невероятните артисти- ученици перфектно и получиха заслужени овации от публиката която днес празнично изпълни училищният двор в Рибново .

СУ „Йордан Йовков“ е единственото училище в село Рибново, където се обучават ученици от първи до дванадесети клас, като старото име на училището е било ОУ „Анещи Узунов“.

При създаването на училището то е било само начално, като по – късно е преобразувано в основно и накрая в средно , като се променя и името му.

Днес училището в Рибново осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания.

СОУ „Йордан Йовков“ подготвя и възпитава ученици, способни да се справят с предизвикателствата на днешния и утрешния ден, формира личности с висока интелектуална подготовка и култура, с будно гражданско съзнание и отговорно поведение.

 Учебното заведение предлага обучение в общообразователни паралелки. Учебните занятия се провеждат на две смени тъй като класните стаи не достигат за което се очаква скорошно решение . Училището е с общинско финансиране и в него се   работи за съхраняване, утвърждаване и развитие на националните и общочовешки ценности, за развитие на личния потенциал и качества на подрастващите.

За учебната и житейската подготовка на учениците се грижи екип от квалифицирани педагози, възпитавайки ги с много любов .

 Топ Преса честити  патронният празник на всички учители и ученици от СУ „Йордан Йовков „ в Рибново .

коментара

Таблоид

Ексклузивно! Волен Сидеров: С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени

Публикувано

на

Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция.

Категорично искам да кажа, че моята идея не е за оттегляне на патриотите от управляващата коалиция, както манипулативно внушават евродепутатът Джамбазки и негови колеги. Целта е управлението да продължи с нови идеи и важни решения за българския народ, свързани със стандарт и доходи. Аз съм за стабилност и добро управление. Много е важно всеки от партньорите ми в Обединени патриоти да надмогне егото си!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Стартира празничната седмица в ОУ „Св. Климент Охридски „ в гърменското село Дебрен по случай 93 годишнината на школото

Публикувано

на

От днес в Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в гърменското село Дебрен цари празнична обстановка .

В школото стартира празничната седмица по случай патронният празник на училището който всяка година се чества подобаващо на 25-и ноември .

През цялата в празнична седмица в школото са предвидени десетки интересни мероприятия , като днес първокласниците ще покажат умения по правопис и краснопис .

От днес  до 22-ри ноември  в училището в Дебрен стартира и провеждането на Шах – турнир който ще ръководи майстора на шахматната дъска учителят   Исмет Ходжов. Интересния Шах турнир  с Исмет Ходжов  ще се проведе с всички класове и във всички класни стаи.

Утре в библиотеката на училището в Дебрен ще се проведе четене на историята за Климент Охридски под ръководството на учителката Рамзие Комарова.

Обичаните от възпитаниците  на ОУ“Св.Климент Охридски   спортни  игри са  предвидени за сряда  под мотото „Спортни игри с 5 клас“ ръководител на които е учителят Исмаил Комаров .  Спортна площадка на училището  в сряда пък и рлез цялата празнична седмица  за поредна година  ще се превърне в  арена  на своеобразно спортно състезание изпълнено със спортменски дух , много глъч и детска радост.

Интересното и малко позабравено състезание „Бързи, смели, сръчни“ ще оживее  в празничната седмица   на училището  в Дебрен също на Спортната площадка с   децата от начален етап на обучение .Това ще се случи  на 22.11. 2018г./Четвъртък/ от 15.30ч.

От понеделник до петък , децата и по- големите ученици  от всички класове ще подготвят изложба и ще украсят коридори в училището с рисунки  на тема  „ Моето родно училище“с ръководител  Ана Чаушева.

Още една изложба „Приложни изкуства“  ще краси коридорите на  ОУ „Св.Климент Охридски „през тази празнична седмица ръководител на която е Амиде Даргутева.

В четвъртък на 22.11. от 15 часа във  волейболни и баскетболни срещи ще се състезават на Спортната площадка  8 и 9 клас с ръководени от учителят  Елвер Топчиев

Празнична програма  на сцена също е предвидена като кулминация на празничната седмица .Интересната програмата  с участието на таланtливи възпитаници на школото е с ръководител учителката А.Топчиева и тя ще започне  в петък в 14.45ч.

Много гости  с още по –много и добри пожелания , очаква за своя патронен празник и тази година ръководството , учителите и учениците  от Обединено  училище „Св. Климент Охридски“ .Гостите ще имат възможност да се насладят на празничната програма и многото организирани  мероприятия по случай 93-та  годишнина на училището в Дебрен .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ