Свържете се с нас

Таблоид

Йовковите герои оживяха на сцената на училището в Рибново

Публикувано

на

СУ „Йордан Йовков“ отбелязва днес подобаващо и с много интересна програма и мероприятия които се редуват на сцената по случай 138 години от рождението на патрона на школото Йордан Йовков. Тържеството се провежда в двора на училището, и то бе открито от директора, Манчо Джуркин. В програмата се включиха учениците от всички класове, като най- интересната част бяха изпълнените от учениците вълнуващи драматизации от незабравимите творби на  Йордан Йовков които продължават да са актуални и в днешни дни, а именно ,“Шибил“,“Серафим““Бялата лястовица““Песента на колелетата.

В драматизацията „Песента на колелетата“ учениците  показаха ,че  „Пеещите каруци” на Сали Яшар носят мелодия, която е възхвала на човешката дарба, талант, способности,че в нея се отразява желанието на човека да направи хората по-добри, по-щастливи,че това е мелодия, в която изкристализира човешката болка на Сали Яшар от голямо лично нещастие. В другия  смисъл това е метафора на единението на човека със света и хората в него.

Всички подготвени старателно и детайлно драматизации бяха изиграни от невероятните артисти- ученици перфектно и получиха заслужени овации от публиката която днес празнично изпълни училищният двор в Рибново .

СУ „Йордан Йовков“ е единственото училище в село Рибново, където се обучават ученици от първи до дванадесети клас, като старото име на училището е било ОУ „Анещи Узунов“.

При създаването на училището то е било само начално, като по – късно е преобразувано в основно и накрая в средно , като се променя и името му.

Днес училището в Рибново осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания.

СОУ „Йордан Йовков“ подготвя и възпитава ученици, способни да се справят с предизвикателствата на днешния и утрешния ден, формира личности с висока интелектуална подготовка и култура, с будно гражданско съзнание и отговорно поведение.

 Учебното заведение предлага обучение в общообразователни паралелки. Учебните занятия се провеждат на две смени тъй като класните стаи не достигат за което се очаква скорошно решение . Училището е с общинско финансиране и в него се   работи за съхраняване, утвърждаване и развитие на националните и общочовешки ценности, за развитие на личния потенциал и качества на подрастващите.

За учебната и житейската подготовка на учениците се грижи екип от квалифицирани педагози, възпитавайки ги с много любов .

 Топ Преса честити  патронният празник на всички учители и ученици от СУ „Йордан Йовков „ в Рибново .

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ