Свържете се с нас

Таблоид

Йовковите герои оживяха на сцената на училището в Рибново

Публикувано

на

СУ „Йордан Йовков“ отбелязва днес подобаващо и с много интересна програма и мероприятия които се редуват на сцената по случай 138 години от рождението на патрона на школото Йордан Йовков. Тържеството се провежда в двора на училището, и то бе открито от директора, Манчо Джуркин. В програмата се включиха учениците от всички класове, като най- интересната част бяха изпълнените от учениците вълнуващи драматизации от незабравимите творби на  Йордан Йовков които продължават да са актуални и в днешни дни, а именно ,“Шибил“,“Серафим““Бялата лястовица““Песента на колелетата.

В драматизацията „Песента на колелетата“ учениците  показаха ,че  „Пеещите каруци” на Сали Яшар носят мелодия, която е възхвала на човешката дарба, талант, способности,че в нея се отразява желанието на човека да направи хората по-добри, по-щастливи,че това е мелодия, в която изкристализира човешката болка на Сали Яшар от голямо лично нещастие. В другия  смисъл това е метафора на единението на човека със света и хората в него.

Всички подготвени старателно и детайлно драматизации бяха изиграни от невероятните артисти- ученици перфектно и получиха заслужени овации от публиката която днес празнично изпълни училищният двор в Рибново .

СУ „Йордан Йовков“ е единственото училище в село Рибново, където се обучават ученици от първи до дванадесети клас, като старото име на училището е било ОУ „Анещи Узунов“.

При създаването на училището то е било само начално, като по – късно е преобразувано в основно и накрая в средно , като се променя и името му.

Днес училището в Рибново осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания.

СОУ „Йордан Йовков“ подготвя и възпитава ученици, способни да се справят с предизвикателствата на днешния и утрешния ден, формира личности с висока интелектуална подготовка и култура, с будно гражданско съзнание и отговорно поведение.

 Учебното заведение предлага обучение в общообразователни паралелки. Учебните занятия се провеждат на две смени тъй като класните стаи не достигат за което се очаква скорошно решение . Училището е с общинско финансиране и в него се   работи за съхраняване, утвърждаване и развитие на националните и общочовешки ценности, за развитие на личния потенциал и качества на подрастващите.

За учебната и житейската подготовка на учениците се грижи екип от квалифицирани педагози, възпитавайки ги с много любов .

 Топ Преса честити  патронният празник на всички учители и ученици от СУ „Йордан Йовков „ в Рибново .

коментара

Таблоид

Акцията в Симитли била срещу шефа на охраната на президента

Публикувано

на

Задържан за 24 часа е синът на експолицая Кьосев

„Не разбрах каква беше тази акция вчера, защо беше този шум, при обиските и в моя дом и в апартамента на сина ми не откриха нещо, което да ни уличава в престъпление, достойно за такава показна акция“, това каза началникът на охраната на президентството и Народното събрание, експолицаят от Симитли, Васил Кьосев, който заедно със сина си работи в жандармерията в столицата. Баща и син вчера бяха обект на щурм от страна на Вътрешна сигурност, по повод разследване, пише Struma.com.

Зрелищната акция в Симитли била срещу шефа на охраната на президента - 0

„Отведоха сина ми за 24 часа, какво е направил, не знам, няма никакви провинения, даже в последните 2 дни си беше на работа, участваше в акциите, които си прави жандармерията, просто недоумявам. Твърде възможно е да има някакъв сигнал, но е въпрос на време да се разбере. Чуха се много фолклорни коментари в Симитли, които не кореспондират с истината. Май беше много шум за нищо, но изчакваме търпеливо, да видим защо задържаха сина ми и защо бе тази атака“, каза още бившият полицай Васил Кьосев.

Както БЛИЦ писа, че около 10 часа вчера коли на жандармерия и вътрешна сигурност влязоха в Симитли, част от екипите обискираха къщата на Васил Кьосев, другите апартамента на сина му.

Все още не се знае за какво е точно е била зрелищната операция.

Синът на Кьосев е задържан за 24 часа, но баща му очаква той да бъде освободен, след като бъде разпитан и се запознае, с това за което му бе приложена мярката полицейско задържане.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Да помогнем на Атанаска от Якоруда

Публикувано

на

Атанаска е на 19 години от гр. Якоруда. През есента на 2016 г. поставиха диагноза множествена склероза (МС). Това е автоимунно заболяване на централната нервна система,което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране. Надеждата за Атанаска е лечение в клиника Пирогов в Москва – Русия, в която гарантират 99% ремисия и тя отново ще може да води пълноценен живот.

Сумата от 45 000 евро е непосилна за семейството на Атанаска, затова се обръщаме към Вас и Ви молим за помощ.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ