Свържете се с нас

Новини

Няма нарушения в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград!

Публикувано

на

Байрактарски на посещение при Марин Митов и Мая Чакова в Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“

Стаменов не позна… В миналият  епизод на онлайн поредицата НЕУДОБНИТЕВеселин Стаменов беше готов да се обзаложи, че когато Байрактарски потърси Марин Митов директор на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, той ще се скрие… но не позна! Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса реши да посети училището без да се обади предварително но бе разпознат и посрещнат от г-жа Мая Чакова на стълбите на входа на гимназията. Чакова завела Байрактарски в кабинета на шефа  Митов, където Байрактарски заявил, че не се чувства виновен, за това, че е дал думата на Десислава Петкова, въпреки, че е опетнила името на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Всеки си носи отговорност за казаното, във вестника е написано това което тя казва във видеото. И че за него като човек занимаващ се с частен бизнес няма нищо по хубаво от това, че броят на Топ Преса бе изкупен от всички будки.

След, което дал думата на г-жа Мая Чакова…

– Тази година аз не съм класен ръководител на Красимира. Бях класен ръководител миналата година. Красимира дойде при нас в началото на учебната година. Много кротко и притеснително дете. Аз не знам откъде идват и къде са учили. В един момент Красимира идва на училище пет дни и след това, три седмици я няма. По правилник на дейността на училището  и по закон след като отсъства и я няма на училище три дни, ние сме длъжни да уведомим родителя или да се обадим да питаме какво става. Обаждам се на майката. Майката постоянно казваше, че тя има здравословен проблем. Това се случваше в продължение на цяла година. Красимира има 470 извинени отсъствия и само девет неизвинени. Ако има някакъв здравословен проблем, наистина сериозен аз в телефонен разговор, когато тя ми е вдигала телефона, защото в един момент тя почна да ми прекъсва или да ми блокира телефона. По същият начин г-н Митов ще каже. Ние естествено искаме да разберем какъв е проблема и ако има нещо да помогнем. Тя представи извинителни бележки, които са седем или осем на брой. Ние миналата седмица с медицинската сестра ги извадихме от книгата, където се заверяват медицинските бележки. Аз не мога да приема медицинска бележка, която не е заверена. При нея са представени само седем или осем. Можем да ги проверим пак.

От София ли са тези бележки?

– Не от София. Просто бележки. Даже не знаем за правена операция. Може и да е правена. На бележките пише някакво възпаление на бъбреците. Само в две бележки. Всичките други са за остра вирусна инфекция или някакви болки в корема, главата и т.н. Аз съм извинила всичките 470 отсъствия и не съм и направила никакъв проблем. Но в един момент ние с Директора почваме да се притесняваме. Тази жена, тези деца които са до 16 годишна възраст са заведени в книгата за подлежащи. Това ще рече, че те са под закрила на Закона за детето. В един момент след като виждаме, че това дете не идва, ние не познаваме майката, аз лично не я познавам. Педагогическият съветник се е опитвал да направи контакт с родителите, но безуспешно. Подаден е сигнал при колегите от общината от екипа за връщане на децата в училище и те не можаха да ги открият. Даже се говореше, че са в чужбина. Бяхме в неведение. Нямахме никаква връзка с тях. Директорът на края на годината писа писмо до социалните. Ние сме направили това, което е необходимо. Това, което тя твърди за ризата не е вярно…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Връщат ни парите на билета при закъснение на влака повече от 2 часа

Публикувано

на

Актуализираните правила за пътници, използващи железопътен превоз, включват по-високо обезщетение при закъснение и оказване на по-добро съдействие на хора с намалена подвижност.

Евродепутатите подкрепиха промените в правилата от 2009 г., като по този начин се гарантира предоставянето на по-добра помощ на лица с намалена подвижност, по-добър достъп за велосипедисти и по-ясни процедури за разглеждане на жалби. Освен това железопътните предприятия трябва да подобрят достъпа до информация относно правата на пътниците и да увеличат равнищата на обезщетения за пътниците при закъснение.

По-високи тарифи за обезщетения след дълго забавяне

Евродепутатите увеличиха обезщетенията за закъснения над 1 час от 25% на 50% от цената на билета. Пътниците ще имат право на обезщетение в допълнение към правото да продължат да пътуват или да бъдат пренасочени.

Пътниците ще имат право на 75% обезщетение от цената на билета за закъснение от 1 час и 30 минути и 100% от цената на билета за закъснение от повече от 2 часа.

За да се избегне блокирането на пътници в случай на изпусната връзка от многоетапно пътуване, евродепутатите посочват, че пътниците ще имат същите права на информация, помощ и обезщетение като при директно пътуване.

Евродепутатите също така отхвърлиха предложенията за освобождаване на железопътните оператори от изплащане на обезщетения в случаи на „извънредни обстоятелства“.

По-добра помощ за хора с намалена подвижност

Съдействието за хора с намалена подвижност трябва да бъде безплатно и достъпно на по-големите гари, без нужда от предизвестие.

Евродепутатите също така намалиха времето за предизвестие за нужда от съдействие на по-малки железопътни гари и уточниха отговорността на железопътната компания и управителите на гарите за пълното обезщетяване на пътници, в случаите на липса и нанесени повреди върху оборудването за придвижване.

Повече място за велосипеди

Пътниците имат право да вземат велосипеди във влакове, включително високоскоростните влакове, влаковете, извършващи превози на дълги разстояния, трансгранични и местни превози, гласи приетият текст. Новите или обновени влакове трябва да разполагат с ясно обособени пространства за превоз на сглобени велосипеди.

Еднакво прилагане на правилата за правата на железопътните пътници в ЕС

Евродепутатите също така подкрепиха по-ранното приключване на временното освобождаване, използвано от някои държави членки, за прилагането само на части от правилата за пътници от 2009 г. за вътрешните железопътни услуги. Това освобождаване трябва да бъде прекратено най-късно една година след като правилата влязат в сила.

Евродепутатите искат правилата да се прилагат и за крайградски железопътни услуги.

Следващи стъпки

Евродепутатите приеха позицията на Парламента относно преразглеждането на правата на пътниците, използващи железопътен транспорт, с 533 гласа „за“, срещу 37 гласа „против“ и 47 „въздържал се“. Преговорите за окончателния текст на законодателното предложение могат да започнат, след като Съветът на ЕС приема своята позиция.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Атанас Камбитов- „Кмет на гражданите“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“

Публикувано

на

Станаха ясни и победителите в категорията „Кмет на гражданите“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Отличените градоначалници отново са трима – по един за малка, средна и голяма община. Това са кметовете на Ивайловград – Диана Овчарова, на Смолян – Николай Мелемов и на Благоевград – Атанас Камбитов.

Всички те бяха наградени лично от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

„Чест е да бъда част от тази голяма церемония, за да връча наградата „Кмет на гражданите“.  Най-важната категорията на местните управници, които са получили отличен от своите съграждани. Това носи най-голяма удовлетвореност, но и най-голяма отговорност“, каза Манолова.

„Благодаря за подкрепата на хората през всичките тези години, с които заедно работихме Благоевград да става все по-хубаво, красиво и уютно място за живот. Благодаря на правителството и премиера за помощта. Искам специално да изкажа благодарност и към г-н Боян Томов за това, че създаде този конкурс – този позитивен конкурс, чрез който се показват усилията и работата на българските кметове – парковете, велоалеите, улиците, санираните блокове“, заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

„Всеки от нас ежедневно се труди и стараде за бъдещето на своята община. Благодаря на г-н Боян Томов, че превърна конкурса „Кмет на годината“ в традиция“, обърна се от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.

„Няма по-голяма награда за един кмет от признанието на неговите съграждани“, заяви управникът на Ивайловград Диана Овчарова.

Кои общини са призьорите в „Кмет на годината 2018“ – четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ