Свържете се с нас

Новини

Няма нарушения в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград!

Публикувано

на

Байрактарски на посещение при Марин Митов и Мая Чакова в Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“

Стаменов не позна… В миналият  епизод на онлайн поредицата НЕУДОБНИТЕВеселин Стаменов беше готов да се обзаложи, че когато Байрактарски потърси Марин Митов директор на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, той ще се скрие… но не позна! Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса реши да посети училището без да се обади предварително но бе разпознат и посрещнат от г-жа Мая Чакова на стълбите на входа на гимназията. Чакова завела Байрактарски в кабинета на шефа  Митов, където Байрактарски заявил, че не се чувства виновен, за това, че е дал думата на Десислава Петкова, въпреки, че е опетнила името на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Всеки си носи отговорност за казаното, във вестника е написано това което тя казва във видеото. И че за него като човек занимаващ се с частен бизнес няма нищо по хубаво от това, че броят на Топ Преса бе изкупен от всички будки.

След, което дал думата на г-жа Мая Чакова…

– Тази година аз не съм класен ръководител на Красимира. Бях класен ръководител миналата година. Красимира дойде при нас в началото на учебната година. Много кротко и притеснително дете. Аз не знам откъде идват и къде са учили. В един момент Красимира идва на училище пет дни и след това, три седмици я няма. По правилник на дейността на училището  и по закон след като отсъства и я няма на училище три дни, ние сме длъжни да уведомим родителя или да се обадим да питаме какво става. Обаждам се на майката. Майката постоянно казваше, че тя има здравословен проблем. Това се случваше в продължение на цяла година. Красимира има 470 извинени отсъствия и само девет неизвинени. Ако има някакъв здравословен проблем, наистина сериозен аз в телефонен разговор, когато тя ми е вдигала телефона, защото в един момент тя почна да ми прекъсва или да ми блокира телефона. По същият начин г-н Митов ще каже. Ние естествено искаме да разберем какъв е проблема и ако има нещо да помогнем. Тя представи извинителни бележки, които са седем или осем на брой. Ние миналата седмица с медицинската сестра ги извадихме от книгата, където се заверяват медицинските бележки. Аз не мога да приема медицинска бележка, която не е заверена. При нея са представени само седем или осем. Можем да ги проверим пак.

От София ли са тези бележки?

– Не от София. Просто бележки. Даже не знаем за правена операция. Може и да е правена. На бележките пише някакво възпаление на бъбреците. Само в две бележки. Всичките други са за остра вирусна инфекция или някакви болки в корема, главата и т.н. Аз съм извинила всичките 470 отсъствия и не съм и направила никакъв проблем. Но в един момент ние с Директора почваме да се притесняваме. Тази жена, тези деца които са до 16 годишна възраст са заведени в книгата за подлежащи. Това ще рече, че те са под закрила на Закона за детето. В един момент след като виждаме, че това дете не идва, ние не познаваме майката, аз лично не я познавам. Педагогическият съветник се е опитвал да направи контакт с родителите, но безуспешно. Подаден е сигнал при колегите от общината от екипа за връщане на децата в училище и те не можаха да ги открият. Даже се говореше, че са в чужбина. Бяхме в неведение. Нямахме никаква връзка с тях. Директорът на края на годината писа писмо до социалните. Ние сме направили това, което е необходимо. Това, което тя твърди за ризата не е вярно…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Българското е закодирано в шевицата, носията, танца, народната песен

Публикувано

на

В неделя в Плевен ВМРО – Българско национално движение, народният певец Илия Луков и ТФ „Мездра“ организираха фолклорен празник на площад „Възраждане”. Дъждът не уплаши плевенчани, решили в неделната вечер да се повеселят заедно с един от големите народни певци, да послушат патриотични песни и да се хванат заедно на хорото.

На площада бяха и Ангел Джамбазки, депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента, народният представител от ВМРО – БНД д-р Калин Поповски, заместник областният управител Татяна Божинова, заместник-кметът Иван Кюлджийски, общинският съветник от ВМРО в ОбС – Плевен Светослав Доков.

Правим тези събирания, за да напомним на всеки един българин кои сме ние – българите, че нашето, родното, българското е закодирано и записано в шевицата, носията, танца, народната песен. Много пъти сме подпомагали много каузи, но каузата да подкрепим и спасим българската народна музика е тази, за която си струват големите усилия, каза пред събралите се плевенчани Ангел Джамбазки.

Трябва да пазим народната традиция, българския дух, българската култура, българския ни корен, особено във времената, в които живеем. Когато отвсякъде ни залива пропаганда, когато по радиата и телевизиите виждате и слушате само чуждоезична музика и филми, добави евродепутатът.

Той припомни усилията на ВМРО да бъде приета наредба за задължителен дял родна музика, която да бъде изпъчвана по радиата – така, както е в много държави, като Франция например.

Трябва да подкрепяме българското и родното, особено във времена на пропаганди като тези, които казват, че не е модерно семейството да бъде от мъж и жена, а може да е от мъж и мъж и т.н.  България е на нас българите, заяви още Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Народни представители от ГЕРБ и кметове присъстваха на първата копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков

Публикувано

на

Областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, народните представители от ГЕРБ Радослава Чеканска, Станислав Иванов и Валентин Милушев присъстваха на символичната първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков. Официалното събитие, което се състоя в Дупница, бе уважено също от кметовете на Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, зам.-кмета Крум Милев, председателя на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и др.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова даде старт на рехабилитацията на 32,5 км. от второкласния път Дупница – Клисура – Самоков. „Пътят е малко повече от 32 км. и не бе ремонтиран повече от 30 години. За 15 месеца той ще бъде напълно готов“, заяви Николова. Тя плисна менчето за късмет и спорна работа, а преди това отец Георги Паликарски отслужи водосвет за късмет в ремонтните дейности.

„Отдавна очаквахме този ремонт и се радвам, че най-накрая той ще бъде факт. Това трасе е много важно от стратегическа гледна точка за град Дупница, тъй като свързва важния коридор от ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“ и АМ „Тракия“. Дупница е на кръстопът и по обясними причини  добрата инфраструктура ще окаже своето положително влияние както за местния бизнес, така също и за развитието на туризма в региона“, заяви инж. Чимев, който благодари на правителството за отпуснатите средства за рехабилитацията на пътя.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Отсечката е разделена на два лота – 27 и 28.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ