Свържете се с нас

Новини

Няма нарушения в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград!

Публикувано

на

Байрактарски на посещение при Марин Митов и Мая Чакова в Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“

Стаменов не позна… В миналият  епизод на онлайн поредицата НЕУДОБНИТЕВеселин Стаменов беше готов да се обзаложи, че когато Байрактарски потърси Марин Митов директор на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, той ще се скрие… но не позна! Методи Байрактарски, зам.-председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса реши да посети училището без да се обади предварително но бе разпознат и посрещнат от г-жа Мая Чакова на стълбите на входа на гимназията. Чакова завела Байрактарски в кабинета на шефа  Митов, където Байрактарски заявил, че не се чувства виновен, за това, че е дал думата на Десислава Петкова, въпреки, че е опетнила името на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Всеки си носи отговорност за казаното, във вестника е написано това което тя казва във видеото. И че за него като човек занимаващ се с частен бизнес няма нищо по хубаво от това, че броят на Топ Преса бе изкупен от всички будки.

След, което дал думата на г-жа Мая Чакова…

– Тази година аз не съм класен ръководител на Красимира. Бях класен ръководител миналата година. Красимира дойде при нас в началото на учебната година. Много кротко и притеснително дете. Аз не знам откъде идват и къде са учили. В един момент Красимира идва на училище пет дни и след това, три седмици я няма. По правилник на дейността на училището  и по закон след като отсъства и я няма на училище три дни, ние сме длъжни да уведомим родителя или да се обадим да питаме какво става. Обаждам се на майката. Майката постоянно казваше, че тя има здравословен проблем. Това се случваше в продължение на цяла година. Красимира има 470 извинени отсъствия и само девет неизвинени. Ако има някакъв здравословен проблем, наистина сериозен аз в телефонен разговор, когато тя ми е вдигала телефона, защото в един момент тя почна да ми прекъсва или да ми блокира телефона. По същият начин г-н Митов ще каже. Ние естествено искаме да разберем какъв е проблема и ако има нещо да помогнем. Тя представи извинителни бележки, които са седем или осем на брой. Ние миналата седмица с медицинската сестра ги извадихме от книгата, където се заверяват медицинските бележки. Аз не мога да приема медицинска бележка, която не е заверена. При нея са представени само седем или осем. Можем да ги проверим пак.

От София ли са тези бележки?

– Не от София. Просто бележки. Даже не знаем за правена операция. Може и да е правена. На бележките пише някакво възпаление на бъбреците. Само в две бележки. Всичките други са за остра вирусна инфекция или някакви болки в корема, главата и т.н. Аз съм извинила всичките 470 отсъствия и не съм и направила никакъв проблем. Но в един момент ние с Директора почваме да се притесняваме. Тази жена, тези деца които са до 16 годишна възраст са заведени в книгата за подлежащи. Това ще рече, че те са под закрила на Закона за детето. В един момент след като виждаме, че това дете не идва, ние не познаваме майката, аз лично не я познавам. Педагогическият съветник се е опитвал да направи контакт с родителите, но безуспешно. Подаден е сигнал при колегите от общината от екипа за връщане на децата в училище и те не можаха да ги открият. Даже се говореше, че са в чужбина. Бяхме в неведение. Нямахме никаква връзка с тях. Директорът на края на годината писа писмо до социалните. Ние сме направили това, което е необходимо. Това, което тя твърди за ризата не е вярно…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

коментара

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Прислужникът на Второ ОУ в Гоце Делчев е покосеният от тежък инфаркт 58 годишен мъж който почина днес във вилата си

Публикувано

на

58 годишния Димитър Малаков от хаджидимовското село Ловча  е починалият във вилата си в м. „Юруците“ край Гоце Делчев след масиран инфаркт  днес. Заедно със съпругата му отишли днес да чистят снега от имота си  и вероятно умората е станала  причината за инфаркта .

Близки до семейството съобщиха че от няколко седмици  починалия е бил с неразположение ,имал си е сърдечно заболяване  но предполагал че неразположението му се дължало на настинка и не отишъл да си направи кардиограма и  да го види сърдечен лекар .

Покосеният от инфаркта мъж живее със  съпругата си в Гоце Делчев в така нареченият квартал „12-ти  конгрес“ .Работел е като прислужник във Второ ОУ „ Гоце Делчев „ . Днес на тъжната новина не можаха да повярват нито директорите нито учителите от учебното заведение тъй като Малаков в петък си бил на работа и нямал никакви оплаквания че не се чувства добре .

Екипа на Топ Преса изказва също съболезнования на семейството !!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ