МИСТЕРИЯ В ЮГОЗАПАДА! Жена блъсната от автомобил не помни нищо, лежи изпотрошена в хирургия, камери разкриха потресаващи кадри

75-годишна жена от Разлог се озова в болница след инцидент в центъра на града. Анка Кюркчиева е с комоцио, счупено рамо на дясна ръка, контузна рана на главата, оток и кръвонасядане на дясно око и е настанена за лечение в хирургичното отделение на  МБАЛ – Разлог.

Инцидентът е от вторник – 30.10.2018 година. По данни на пострадалата тя е блъсната от автомобил. Единственото, което си спомня от фаталния ден, е силен удар. Не е успяла да види автомобила и не помни нищо от инцидента.

„Бях тръгнала към магазина и минах по уличката зад блока, тъй като улица „Шейново“ се ремонтира и е разкопана. Пресичайки улица „Стефан Стамболов“, за да стигна до магазина, усетих страшен удар, причерня ми и повече нищо не помня – нито линейка, нито полиция, припаднала съм. Осъзнах се в болничното легло. Тогава нямах ясен спомен за случилото се, но ударът го помня ясно, болката беше неописуема“, разказа пострадалата Анка Кюркчиева от болничното си легло.

Същия ден очевидци на инцидента са разказали пред близките на пострадалата, че въпросният автомобил е бил тип „баничарка“, червен на цвят и се движел на заден ход. Те споделили още, че от него слезли двама мъже, които издърпали жената, след което си тръгнали от местопроизшествието. Информацията, дадена на близките от полицията, е, че в случая не става въпрос за ПТП, а инцидент в резултат на прилошаване и последвал припадък, за което пострадалата сама е признала и се е разписала. Анка Кюркчиева и близките й недоумяват как човек със счупена ръка и в безсъзнание може да е контактен, да дава показания и да се подпише. Заради противоречивата информация Анка Кюркчиева призова всички, които могат да помогнат с информация и са станали очевидци на инцидента, да дадат показания.

„Моля всички, които са видели какво се е случило и знаят истината, да кажат и да не се страхуват. Бъдете хора, отворете сърцата си, за да не остане поредният случай, в който виновен няма“, призова пострадалата.

За инцидента е депозирана жалба в полицията. Поради липса на официална информация потърсихме официален коментар от ОД на МВР, откъдето казаха, че по случая се работи, има образувано досъдебно производство, уведомена е и РП – Разлог и бяха категорични, че случаят не е прикрит.

„От Спешния център е получен сигнал за пострадала жена. На място са се отзовали полицейски служители от РУ- Разлог и екип от ЦСМП. При пристигането им жената е била контактна и е заявила, че й е прилошало и сама е паднала, за което е подписала декларация. Въпреки показанията й полицейските служители са предприели всички необходими действия. Установено е, че при движение на заден ход лек автомобил  „Опел Комбо“ с 22- годишен водач от с. Жиленци, община Кюстендил, е блъснал жената. Водачът е тестван за алкохол и пробата е отрицателна“, каза говорителят на ОД на МВР – Благоевград Йорданка Шаркова.

В деня на инцидента са разпитани очевидци, снети са показанията на водача, иззети са и записите от камерите, монтирани на моста на ул. „Шейново“.

По случая все още се работи, образувано е досъдебно производство.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене