Свържете се с нас

Новини

3 хил. лв. глоба за ТЕЦ – Бобов дол заради замърсяване на реките Джерман и Разметаница

Публикувано

на

3 хил. лв. глоба ще трябва да плати ръководството на ТЕЦ – Бобов дол заради замърсяване на реките Джерман и Разметаница. Решението за това е на Административния съд в Кюстендил, който е потвърдил наложената санкция от страна на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”.

Санкцията на дружеството е наложена за нарушение на Закона за водите.

От документите по делото става ясно, че на 01.11.2017г. служители на РИОСВ – Перник в присъствие на служители от санкционираното дружество са извършили съвместна проверка на река Разметаница, в която постъпвали шламови води от производствената дейност на дружеството.

Проверката е извършена по сигнал, постъпил на „зеления” телефон на РИОСВ – Перник, изпратен в БД „ЗБР” с писмо от 31.10.2017г. относно замърсяването на водите на река Джерман.

Проверката на контролния орган установила, че протичащите води в коритото на реката са оцветени в сив цвят и са непрозрачни. Отделно от това в реката изтичали шламови води от отвор в бетоновата шахта, на който е монтиран метален савак.

От своя страна от ТЕЦ – Бобов дол са посочили, че причина за замърсяването е възникнала аварийна ситуация, която е отстранена своевременно.

„Сама по себе си аварията не може да бъде извинително обстоятелство за поведението на дееца, а от тук и за определяне на по-нисък размер на имуществената санкция“, посочват в мотивите по делото магистратите от Административния съд в Кюстендил.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

коментара

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Прислужникът на Второ ОУ в Гоце Делчев е покосеният от тежък инфаркт 58 годишен мъж който почина днес във вилата си

Публикувано

на

58 годишния Димитър Малаков от хаджидимовското село Ловча  е починалият във вилата си в м. „Юруците“ край Гоце Делчев след масиран инфаркт  днес. Заедно със съпругата му отишли днес да чистят снега от имота си  и вероятно умората е станала  причината за инфаркта .

Близки до семейството съобщиха че от няколко седмици  починалия е бил с неразположение ,имал си е сърдечно заболяване  но предполагал че неразположението му се дължало на настинка и не отишъл да си направи кардиограма и  да го види сърдечен лекар .

Покосеният от инфаркта мъж живее със  съпругата си в Гоце Делчев в така нареченият квартал „12-ти  конгрес“ .Работел е като прислужник във Второ ОУ „ Гоце Делчев „ . Днес на тъжната новина не можаха да повярват нито директорите нито учителите от учебното заведение тъй като Малаков в петък си бил на работа и нямал никакви оплаквания че не се чувства добре .

Екипа на Топ Преса изказва също съболезнования на семейството !!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ