Свържете се с нас

Таблоид

Горелият тази сутрин цех за пелети в Хаджидимово е на гръцки работодател, унищожени са машини и техника в производственото хале

Публикувано

на

Запалилият се тази сутрин цех за пелети в Хаджидимово е собственост на гръцки работодател. Изгорели са машини и друга техника в производственото хале .Благодарение на бързата намеса на огнеборците от Гоце Делчев пожарът не се е разпрострял в цялата сграда .Като причина за пожара се сочи горящи трици които се използват за вдигане на висока температура необходима за производственият процес, коментират съседи на цеха за пелети в Хаджидимово които тази сутрин първи са видели пламъците , подали са сигнал за пожара и  са се включили в потушаването му .

„Щото е много цъфнал и вързал, та сега и този пожар му дойде до главата за да съсипе съвсем бизнеса  на гърка „ споделят запознати от Хаджидимово .

коментара

Таблоид

БДЗП Гоце Делчев и Читалище „Изгрев1930“ в Баничан с нова инициатива -„Осинови щъркелово гнездо“

Публикувано

на

Най-новата инициатива на  клона на Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев /БДЗП /и Читалище „Изгрев1930“ в село Баничан е „Осинови щъркелово гнездо“. „Всеки който желае може да осинови щъркелово гнездо, като финансира табела с надпис на името на лице, медия, организация или семейство, която ще бъде поставена на избрано от тях гнездо, като по този начин изразяват желание да полагат грижи за неговото опазване и бъдат отговорни за неговото бъдеще” сподели благородната идея  председателят на БЗДП- Гоце Делчев , Димитър Попов.

Осиновителите ще могат да го посещават и наблюдават в удобно за тях време. По този начин ще се събира информация за гнездата и ще се гарантира тяхното опазване. Не е задължително осиновителите да са местни жители. След като гнездата в Баничан бъдат осиновени, ще се пристъпи към осиновяване на гнездата в Хаджидимово, като приносът на местните ще бъде от съществено значение” допълни Попов.

Той сподели , че за  сега има  заявка за осиновяването на 3 гнезда, включително и от чужбина. Общият брой на гнездата в Баничан са 12, а в Хаджидимово 29. Данните са от последното Седмо международно преброяване на белия щъркел проведено през 2014-2015г. от Българско дружество за защита на птиците и партньори.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Кмета на Сатовча ,Арбен Мименов събра на спешно съвещание ,представители на горското ,противопожарна охрана и полицията относно пожарната обстановка в общината

Публикувано

на

Кмета на община Сатовча , Арбен  Мименов след снощния голям пожар в Долен и  зачестилите напоследък горски пожари в общината , днес събра на спешно съвещание представители и отговорници от ДГС „Дикчан“ противопожарна охрана и полицията .

На съвещанието бе обсъдена пожарната обстановка в община Сатовча  както и предприемането на действия за превенция и разяснителна кампания сред населението за повишаване вниманието и отговорността на всички  относно пожарите  които освен ,че нарушават хумуса на почвата  ,унищожават и стотици хиляди дребни  и полезни животинки  включително и редки костенурки .

„Предимно пожарите в този сезон  са по невнимание . Предимно тръгват от невнимание при боравене с  огън при почистване на ниви и градини  във връзка с подготовката за новата сеитба  и  на сухи треви и храсти в пасищата  тъй като старата трева избуя много през есента и сега  се пали от пастирите с цел по- бързия растеж  на новата и зелена трева „ , обясни пред  Топ Преса  кмета Арбен Мименов .

Той настоя пред отговорниците  да стартират  още от днес  разяснителната кампания сред населението  по места , за да не се стигне до решение палените пасища  да бъдат забранени  за отдаване   през този сезон .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ