Андон Тодоров – такъв си го избрахте!

Начело на разпадаща се група и разграничаващи се от него съветници, Андон Тодоров разкри истинското си лице и мотиви за своята опозиционна политика в местния парламент.
В последните няколко месеца местните медии бяха заливани по служебните пощи от изпразнени от съдържание политически пропагандни материали от www.regiona.bg чиято цел бе да бъдат настроени колегите от гилдията срещу местната власт във всичките и проявления и да покаже, че в общинския съвет на Благоевград вече има „безкористна и морална“ опозиция, даваща „разумни“ предложения за нормативни промени и изявяваща се „истински“ коректив на местната законодателна и изпълнителна власт. Дори някой от местните медии така искренно повярваха на това, че с охота разпространяваха скритите политически послания и препечатвха чинно информацията от контролирания от съветника Андон Тодоров информационен сайт.
Е да, ама не!!!

Заблудата трая кратко, първите пропуквания и съмнения се появиха, когато първият съветник от групата на Партията на зелените, Васил Александров – син на главен редактор на друга местна медия напусна изненадващо местният парламент с клишираното „невъзможност да изпълнява задълженията си поради служебни ангажименти“. На негово място влезе нов съветник в лицето на г-жа Янка Шейтанска – учител в едно от благоевградските учулища. Тя от своя страна, стана съветничка след безпрецедентни рокади и напускане на предния в листата на Партия на зелените – Стефан Гръчки, чиито мандат продължи само 1 сесия. Вторият по-сериозен сигнал и потвържение, че нещо се случва около съветниците на Тодоров и че има някакъв скрит, но яростен конфликт в групата, бе че при създаването на местен клон на неизвестна политическа партия наречена „Възраждане“, веднага двама от най-доверените му хора, а именно съветниците Цветозар Балабанов и Александър Стойков се отцепиха от Тодоров и той си остана само със съветничката Шейтанска.

Откъде дойде това възмущения и кой е виновен за бързото разпадане и разбягване на кадърни и качествени хора каквито са бизнесмените Васил Александров, Александър Стойков и стоматолога д-р Балабанов? Ако запитате съветника Тодоров – това е кмета, който е разбил групата му, а ако питате напусналите и отцепилите се съветници това е самият Тодоров. А може би и двете страни в задачата дават верен отговор.

Само редакцията на Топ преса разкри, че и двата отговора са верни.
Виновен за разпада на групата на Тодоров е наистина кмета Камбитов за това, че явно не се е поддал да бъде марионетка в ръцете на Тодоров, човек който всички приемаха за изключително близък до кмета Камбитов, дори и за по-близък от неговите съветници съпартиици, и човек който успя да развие строителният си бизнес именно по времето в което беше съветник в първия си мандат. Тодоров явно воден от максимата, че някой му е длъжен за нещо, или явно е прекалил в своите претенции и е поискал нещо да му бъде дадено даром само за това, че е съветник, а не спечелено по редовен път, или просто няма необходимата професионална компетентност да реализира обекти от по-голям мащаб и по естествен път отпада при подобора в процедурите, защото те са просто по-голяма лъжица за голямата му уста и безкраен апетит, и сега естествено вини друг . В подкрепа на изложената втора теза са и фактите, че една от фирмите с която близки до него хора участват в конкурси и обществени поръчки на територията на общината, каквато е фирмата „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД, която от месец февруари тази година е собственост на Лидия Мечева, като тя е закупила фирмата от Андон Тодоров, които пък от своя страна я е закупил от брат си Венци Тодоров през август 2017 година. Въпросната фирма е създадена през 2008 година, но епогея в нейните обороти и печалби се натрупават през периода 2011- 2014 година, а през последните 2 години тя върви надолу в приходната си част и отчита все по-малко обороти от обществени поръчки. Нещо повече за периода 2015-2016 година, фирмата бива последователно декласирана или класирана на незавидното 3-то място в редица обществени и възлагателни поръчки обявени от Община Благоевград между които най-емблематични са обществените поръчки за санирането на сградите на ОД на МВР и Първо РПУ – Благоевград, и поръчката за изграждането на ново крило на сградата на Благоевградската професионална гимназия. Странно как и защо, именно в този период започна и активирането на съветника Дончев като отявлен опозиционер на кмета Камбитов.

„Съвпадения и случайности не съществуват“ е казал някога Геният на философската мисъл Франсоа Волтер, а изводите оставаме на онази група заблудени гласоподаватели – гласоподавателите на ПП „Партия на зелените“, които мислеха, че с гласът си ще променят нещо, но останаха поредните разочаровани от действията продиктувани само и единствено от личните амбиции на въпросният „медиен и строителен олигарх“, както обича да се самонарича не на майтап съветника Андон Тодоров.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене