Свържете се с нас

Uncategorized

Андон Тодоров – такъв си го избрахте!

Публикувано

на

Начело на разпадаща се група и разграничаващи се от него съветници, Андон Тодоров разкри истинското си лице и мотиви за своята опозиционна политика в местния парламент.
В последните няколко месеца местните медии бяха заливани по служебните пощи от изпразнени от съдържание политически пропагандни материали от www.regiona.bg чиято цел бе да бъдат настроени колегите от гилдията срещу местната власт във всичките и проявления и да покаже, че в общинския съвет на Благоевград вече има „безкористна и морална“ опозиция, даваща „разумни“ предложения за нормативни промени и изявяваща се „истински“ коректив на местната законодателна и изпълнителна власт. Дори някой от местните медии така искренно повярваха на това, че с охота разпространяваха скритите политически послания и препечатвха чинно информацията от контролирания от съветника Андон Тодоров информационен сайт.
Е да, ама не!!!

Заблудата трая кратко, първите пропуквания и съмнения се появиха, когато първият съветник от групата на Партията на зелените, Васил Александров – син на главен редактор на друга местна медия напусна изненадващо местният парламент с клишираното „невъзможност да изпълнява задълженията си поради служебни ангажименти“. На негово място влезе нов съветник в лицето на г-жа Янка Шейтанска – учител в едно от благоевградските учулища. Тя от своя страна, стана съветничка след безпрецедентни рокади и напускане на предния в листата на Партия на зелените – Стефан Гръчки, чиито мандат продължи само 1 сесия. Вторият по-сериозен сигнал и потвържение, че нещо се случва около съветниците на Тодоров и че има някакъв скрит, но яростен конфликт в групата, бе че при създаването на местен клон на неизвестна политическа партия наречена „Възраждане“, веднага двама от най-доверените му хора, а именно съветниците Цветозар Балабанов и Александър Стойков се отцепиха от Тодоров и той си остана само със съветничката Шейтанска.

Откъде дойде това възмущения и кой е виновен за бързото разпадане и разбягване на кадърни и качествени хора каквито са бизнесмените Васил Александров, Александър Стойков и стоматолога д-р Балабанов? Ако запитате съветника Тодоров – това е кмета, който е разбил групата му, а ако питате напусналите и отцепилите се съветници това е самият Тодоров. А може би и двете страни в задачата дават верен отговор.

Само редакцията на Топ преса разкри, че и двата отговора са верни.
Виновен за разпада на групата на Тодоров е наистина кмета Камбитов за това, че явно не се е поддал да бъде марионетка в ръцете на Тодоров, човек който всички приемаха за изключително близък до кмета Камбитов, дори и за по-близък от неговите съветници съпартиици, и човек който успя да развие строителният си бизнес именно по времето в което беше съветник в първия си мандат. Тодоров явно воден от максимата, че някой му е длъжен за нещо, или явно е прекалил в своите претенции и е поискал нещо да му бъде дадено даром само за това, че е съветник, а не спечелено по редовен път, или просто няма необходимата професионална компетентност да реализира обекти от по-голям мащаб и по естествен път отпада при подобора в процедурите, защото те са просто по-голяма лъжица за голямата му уста и безкраен апетит, и сега естествено вини друг . В подкрепа на изложената втора теза са и фактите, че една от фирмите с която близки до него хора участват в конкурси и обществени поръчки на територията на общината, каквато е фирмата „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД, която от месец февруари тази година е собственост на Лидия Мечева, като тя е закупила фирмата от Андон Тодоров, които пък от своя страна я е закупил от брат си Венци Тодоров през август 2017 година. Въпросната фирма е създадена през 2008 година, но епогея в нейните обороти и печалби се натрупават през периода 2011- 2014 година, а през последните 2 години тя върви надолу в приходната си част и отчита все по-малко обороти от обществени поръчки. Нещо повече за периода 2015-2016 година, фирмата бива последователно декласирана или класирана на незавидното 3-то място в редица обществени и възлагателни поръчки обявени от Община Благоевград между които най-емблематични са обществените поръчки за санирането на сградите на ОД на МВР и Първо РПУ – Благоевград, и поръчката за изграждането на ново крило на сградата на Благоевградската професионална гимназия. Странно как и защо, именно в този период започна и активирането на съветника Дончев като отявлен опозиционер на кмета Камбитов.

„Съвпадения и случайности не съществуват“ е казал някога Геният на философската мисъл Франсоа Волтер, а изводите оставаме на онази група заблудени гласоподаватели – гласоподавателите на ПП „Партия на зелените“, които мислеха, че с гласът си ще променят нещо, но останаха поредните разочаровани от действията продиктувани само и единствено от личните амбиции на въпросният „медиен и строителен олигарх“, както обича да се самонарича не на майтап съветника Андон Тодоров.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Uncategorized

БУНТ В ХАДЖИДИМОВО! ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ НА УЧИЛИЩЕ СКАЧА СРЕЩУ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕН КОНКУРС!

Публикувано

на

Подписка от 43 човека, служители на СОУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово депозираха днес подписка в РУО – Благоевград, срещу предварително решен по думите им конкурс, за директор на училището. Както е известно дългогодишният директор на школото госпожа Марияна Боянина, излиза в заслужена пенсия и мястото и е свободно.

Оказва се че за мястото и вече има „решение“ при това на „вътрешно партийни“ люде, които са спуснали „директива“ на шефа на РУО – Благоевград, Ивлайло Златанов, че за директор на училището трябва да бъде, назначена директорката на училището в село Борово – госпожа Марта Донкова. Това твърдят абсолютно всички работещи в училището на Хаджидимово. В декларацията си подписана от абсолютно целия състав се казва, че за мястото има две кандидатски от самия град Хаджидимово, жена от Сандански и Донкова, която била гласена за директор. Обръщаме внимание че това твърдение е повече от скандално! Искането на служителите на училището, а и на жителите в града, е за директор на училището да бъде избран човек от Хаджидимово. Човек който познава училището, работата, човек който обича професията си… Напълно незаконно и скандално било, да се прави лъжлив конкурс с предрешен резултат. Ако въпреки апела, подписката исканията на хората не бъдат удовлетворени те плашат с масови протести. Родители заявяват че няма да пуснат децата си да учат в това училище, персонала плаши със ефективна стачка… Напомняме – всичко това е документирано и декларирано с подписи пред РУО – Благоевград. 

Ще допусне ли Ивайло Златанов, напрежение и бунтове, стачки пред едно българско училище, питаме ние от местната медия. Топ Преса припомня че и в други училища имаше подобни напрежения с подобни конкурси и те не завършиха успешно за тези които ги нагласяват. В това напрегнато време протести и стачки в хаджидимово не са ни нужни, за това ние от местната медия предлагаме да се мине на вариант – открид диалог с педагогическия състав на училището, с администрацията, с другите негови служители и гражданството на Хаджидимово. Не упражнявайте власт, там където я нямате, пишат местните в писмо до Топ Преса, с цел да изпратим този апел в РУО – Благоевград и министерството на образованието. Ние го правим!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

Продължете с четенето

Uncategorized

Топ Преса представя една Неврокопска футболна звезда: Васил Панайотов: Още ме боли за „Левски“

Публикувано

на

 

Кой е той?

Панайотов е роден на 16 юли 1990 година в Гоце Делчев. Израства в школата на „Левски“, след което носи екипите на „Шумен“, „Пирин“ (ГД), „Банско“, „Берое“. Навън е играл в Кипър и Полша, преди да се завърне на „Герена“. През миналия сезон записа 26 мача и 4 гола за „сините“, но не му бе предложен нов договор. Тази есен Васко защитава цветовете на „Черно море“. Той вкара една от дузпите, с които „моряците“ елиминираха отбора на сърцето му. Панайотов говори единствено пред „България Днес“.

– Васко, честита победа! Очакваше ли я?

– Беше ни трудно. „Левски“ показа много силни игри при новия треньор Славиша Стоянович през сезона до момента. Смятам, че в момента „сините“ са най-силният отбор у нас. Заслугата за успеха е на всички в отбора. Борихме се до последно и не загубихме вяра в нито един момент. Затова и късметът ни кацна на рамото и продължихме. Дузпите са една лотария, която се оказа печеливша за нас. Отстранихме един от претендентите за трофея и не трябва се притесняваме от никого.

– Уверен ли беше, преди да изпълниш твоята дузпа?

– Определено да. Чувствах се много добре и сам пожелах да изпълня дузпа. Имаш ли увереност и късмет, се получава.

– Докъде може да стигне „Черно море“ в турнира за Купата на страната?

– Разчитаме предимно на колектива. В „Черно море“ има добри футболисти. С двете неща заедно се надявам да постигнем нещо повече за Купата. Жоро Илиев е нашият лидер и той го показва във всеки един мач. Сякаш не остарява, а се подмладява постоянно.

– Помогна ли това, че бяхте домакини в сблъсъка с „Левски“?

– Да, като домакини имахме крачка предимство. Ако мачът бе на „Герена“, там със сигурност щеше да ни очаква пълен стадион. На „Тича“ също се получи празник за феновете във Варна.

– За теб специално по-различен ли беше този мач?

– За първи път след напускането ми на „Герена“ се изправих срещу „Левски“. При всички случаи имаше сантименти у мен. Но все пак аз съм професионалист и трябва да се боря за цветовете на новия си клуб.

– Беше ли двойно по-мотивиран да се докажеш, че си бил неправилно освободен през лятото?

– Всяка една среща съм мотивиран достатъчно, за да показвам най-доброто. Аз бях на „Герена“ и там дадох всичко от себе си. По моя преценка заслужавах да остана там. Все пак има други хора, които преценяват това. Опитах се да покажа, че съм имал място там.

– Играл ли си и друг път срещу родния „Левски“?

– Имам мачове срещу „Левски“ с екипа на „Пирин“ (Гоце Делчев). Това не е нещо непознато за мен. Сега беше малко по-различно, защото играх само няколко месеца, след като напуснах „сините“.

– Вече си почти три месеца в „Черно море“, как ти се струва обстановката в отбора?

– Вече се аклиматизирах, познавам се с всеки един от съотборниците си. Обстановката в самия клуб ми харесва и се чувствам добре тук. Приеха ме страхотно и сега остава да заслужа мястото си в отбора.

– Още ли те наричат Българския Гатузо?

– Да, има такива моменти. Прякорът няма значение, аз искам да се развивам.

– Има ли разлика в методите на работа между предишния ти треньор Делио Роси и настоящия Илиан Илиев?

– Да, определено. Разликата е огромна. При Делио Роси тренировките бяха много монотонни. Сега при Илиан Илиев има настроение и това се вижда и на терена.

– Какви са целите, които сте си поставили в Черно море?

– Най-важното е да влезем в първата шестица. Там ще се изправяме срещу отбори, с които можем да вдигнем и нашето ниво. Това е целта, която сме си поставили. Трябва да я изпълним не с приказки, а с дела. Купата също е турнир, който дава възможност за излаз в Европа. Всичко зависи от нас самите.

– Ти беше любимец на феновете на „Левски“. Как се почувства, когато клубът не ти предложи нов договор?

– Заболя ме. Имаше нотка на огромно разочарование у мен. Тогава обаче се сблъсках с огромната любов на феновете. Усетих тяхната истинска и силна подкрепа. Ръководството беше на друго мнение и аз нямах друг избор, освен да погледна напред и да продължа.

– Чие беше решението да не останеш на „Герена“?

– Нямам представа. Не искам да се връщам назад. Все пак ръководителите на тима решават. Явно така е трябвало да стане.

– Би ли се завърнал на „Герена“?

– Разбира се! „Левски“ ме е създал. Няма съмнение в това нещо. Всеки един футболист от нашето първенство иска да играе в такъв голям клуб.

– Кой ще стане шампион на България този сезон?

– Доста е оспорван този сезон. Силно се надявам „Левски“ да продължи с добрите игри, които показва до този момент в първенството. „Сините“ имат огромен шанс да прекъснат доминацията на „Лудогорец“ и да станат шампиони.

– Гледаш ли мачовете на националния отбор?

– Да. Имаме всички предпоставки да спечелим групата си. Самият отбор показа голямо израстване в този турнир Лига на нациите. Имаме доста добри футболисти, така че защо да не ни зарадват с нещо голямо…

Панайотов е щастлив в „Черно море“

Катя е до него от 7 години

Васил Панайотов има сериозна приятелка до себе си, която го мотивира за всеки един мач. С красавицата Катерина са заедно повече от седем години. И двамата са родени и израснали в град Гоце Делчев, откъдето се познават. Катерина е завършила право в УНСС. Признават, че вече мислят за сватба и деца, но за момента не издават повече.

„Всичко е крачка по крачка. От седем години сме заедно, много се обичаме и сме щастливи. В свободното си време обичам да се разхождам с приятелката ми. Като всеки човек ходя на кино“, казва Васко.

Добромир Добрев

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ