Свържете се с нас

Uncategorized

Андон Тодоров – такъв си го избрахте!

Публикувано

на

Начело на разпадаща се група и разграничаващи се от него съветници, Андон Тодоров разкри истинското си лице и мотиви за своята опозиционна политика в местния парламент.
В последните няколко месеца местните медии бяха заливани по служебните пощи от изпразнени от съдържание политически пропагандни материали от www.regiona.bg чиято цел бе да бъдат настроени колегите от гилдията срещу местната власт във всичките и проявления и да покаже, че в общинския съвет на Благоевград вече има „безкористна и морална“ опозиция, даваща „разумни“ предложения за нормативни промени и изявяваща се „истински“ коректив на местната законодателна и изпълнителна власт. Дори някой от местните медии така искренно повярваха на това, че с охота разпространяваха скритите политически послания и препечатвха чинно информацията от контролирания от съветника Андон Тодоров информационен сайт.
Е да, ама не!!!

Заблудата трая кратко, първите пропуквания и съмнения се появиха, когато първият съветник от групата на Партията на зелените, Васил Александров – син на главен редактор на друга местна медия напусна изненадващо местният парламент с клишираното „невъзможност да изпълнява задълженията си поради служебни ангажименти“. На негово място влезе нов съветник в лицето на г-жа Янка Шейтанска – учител в едно от благоевградските учулища. Тя от своя страна, стана съветничка след безпрецедентни рокади и напускане на предния в листата на Партия на зелените – Стефан Гръчки, чиито мандат продължи само 1 сесия. Вторият по-сериозен сигнал и потвържение, че нещо се случва около съветниците на Тодоров и че има някакъв скрит, но яростен конфликт в групата, бе че при създаването на местен клон на неизвестна политическа партия наречена „Възраждане“, веднага двама от най-доверените му хора, а именно съветниците Цветозар Балабанов и Александър Стойков се отцепиха от Тодоров и той си остана само със съветничката Шейтанска.

Откъде дойде това възмущения и кой е виновен за бързото разпадане и разбягване на кадърни и качествени хора каквито са бизнесмените Васил Александров, Александър Стойков и стоматолога д-р Балабанов? Ако запитате съветника Тодоров – това е кмета, който е разбил групата му, а ако питате напусналите и отцепилите се съветници това е самият Тодоров. А може би и двете страни в задачата дават верен отговор.

Само редакцията на Топ преса разкри, че и двата отговора са верни.
Виновен за разпада на групата на Тодоров е наистина кмета Камбитов за това, че явно не се е поддал да бъде марионетка в ръцете на Тодоров, човек който всички приемаха за изключително близък до кмета Камбитов, дори и за по-близък от неговите съветници съпартиици, и човек който успя да развие строителният си бизнес именно по времето в което беше съветник в първия си мандат. Тодоров явно воден от максимата, че някой му е длъжен за нещо, или явно е прекалил в своите претенции и е поискал нещо да му бъде дадено даром само за това, че е съветник, а не спечелено по редовен път, или просто няма необходимата професионална компетентност да реализира обекти от по-голям мащаб и по естествен път отпада при подобора в процедурите, защото те са просто по-голяма лъжица за голямата му уста и безкраен апетит, и сега естествено вини друг . В подкрепа на изложената втора теза са и фактите, че една от фирмите с която близки до него хора участват в конкурси и обществени поръчки на територията на общината, каквато е фирмата „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД, която от месец февруари тази година е собственост на Лидия Мечева, като тя е закупила фирмата от Андон Тодоров, които пък от своя страна я е закупил от брат си Венци Тодоров през август 2017 година. Въпросната фирма е създадена през 2008 година, но епогея в нейните обороти и печалби се натрупават през периода 2011- 2014 година, а през последните 2 години тя върви надолу в приходната си част и отчита все по-малко обороти от обществени поръчки. Нещо повече за периода 2015-2016 година, фирмата бива последователно декласирана или класирана на незавидното 3-то място в редица обществени и възлагателни поръчки обявени от Община Благоевград между които най-емблематични са обществените поръчки за санирането на сградите на ОД на МВР и Първо РПУ – Благоевград, и поръчката за изграждането на ново крило на сградата на Благоевградската професионална гимназия. Странно как и защо, именно в този период започна и активирането на съветника Дончев като отявлен опозиционер на кмета Камбитов.

„Съвпадения и случайности не съществуват“ е казал някога Геният на философската мисъл Франсоа Волтер, а изводите оставаме на онази група заблудени гласоподаватели – гласоподавателите на ПП „Партия на зелените“, които мислеха, че с гласът си ще променят нещо, но останаха поредните разочаровани от действията продиктувани само и единствено от личните амбиции на въпросният „медиен и строителен олигарх“, както обича да се самонарича не на майтап съветника Андон Тодоров.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Uncategorized

Нечуван скандал! Лични данни на живи хора се въргалят в кенефа на ДАИ – Благоевград! НАСТОЯВАМЕ ЗА МОМЕНТАЛНА ПРОВЕРКА!

Публикувано

на

Моментална проверка на прокуратура, министерството на транспорта, МВР и всички институции, трябва да бъде направена час по скоро в ДАИ – Благоевград. Преди броени минути нашия читател, Александър Попов сигнализира в социалната мрежа фейсбук, че в тоалетната на институцията, вместо тоалетна хартия, има декларации на хора, явили се на изпит за шофьорска книжка. Ето какво пише Попов, цитираме дословно: „Когато в ДАИ-Благоевград вече нямат място в архивите, вашата саморъчно написана декларация потъва в мрак и забвение. Георги Иванов, Петър Пенев, Ивайло Тошков, Георги Иванов… и още няколко, на които нямах време да прочета имената – Извинявам се. Нямах друг избор, бях притиснат от обстоятелствата. посл:Иван Пешев – 6 грешки на тези лесни въпроси е просто недупостимо, засрами се!“ Настина щеше да е изключително комично, ако не беше толкова скандално. ДАИ – Благоевград наистина предлага нечуван лукс, да си избършете задника във видимо луксозната им тоалетна с личните данни на десетки курсисти. Ако сте мошеник и човек с нисък морал, можете да ползвате личните данни на хората да вземете кредит, който те д аплащат или да ги ползвате за друго престъпление. Къде е прокуратурата? Ще си затворите ли очите и този път за безумията и тнаказуемата простотия от ДАИ – Благоевград! Случая щателно трябва да бъде проверен. Чакаме!

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ почетоха нестандартно Световния ден на поезията

Публикувано

на

Почти 80 ученици от най-малките до най-големите в ПМГ „Яне Сандански“, обичащи поезията, продължиха традицията, установена от години в елитното школо да се случва  „Поетическото кафене“ в Световния ден на поезията

То отново протече с изключителен ентусиазъм и желание от страна на възпитаниците на училището. Вдъхновени от слънчевия пролетен ден, младите хора привличаха вниманието на неврокопчани с   емоционално представяне на цели творби или пасажи от шедьоври от българската, английската, руската и френската литература, четени на съответните езици. Усмихнатите и лъчезарни гимназисти успяха да развълнуват импровизираната си публика на различни места в града и да внесат настроение, свободен дух, красота в делничния ден.  Тези младежи и девойки от ПМГ за пореден път показаха, че носят у себе си  радостта, щастието,  надеждата в името на един многолик свят и припомниха фразата, че: „Докато и един човек диша, трябва да помни поне някоя строфа, да познава името на поне един поет.“ Идеята на момчетата и момичетата в едно от най-старите средни училища в Югозападна България бе да събудят позабравения афинитет на хората към четенето, което да се провежда индивидуално вкъщи поне веднъж седмично. Без четене няма бъдеще, няма грамотност. Затова учениците от ПМГ „Яне Сандански“ смятат, че всяка книга – от детски приказки до романи може да помогне да се обогати човешката личност, а освен това именно чрез четене постепенно всеки сам ще отсее стойностната литература от безсъдържателната. Защото има една поговорка – „Книгата е прозорец към света”, наистина е така, но много важно е „дограмата” на този „прозорец” да не е прогнила!, споделиха учениците на елитното неврокопско школо.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ