Свържете се с нас

Таблоид

Пътната връзка Сатовча ,Фъргово ,Вълкосел разбита и опасна за пътуващите ,Областно пътно управление Благоевград абдикира от задълженията си, АПИ също

Публикувано

на

Пътната връзка Сатовча , Фъргово , Вълкосел  е напълно разбита ,а пътуването  на автомобилите по нея  е вече рисково, алармират от общинската администрация в Сатовча  . Пътната връзка между посочените по горе сатовчански  села е третокласен път на републиканската пътна мрежа, поддръжката на която е изцяло задължение на Областното пътно управление в Благоевград .От администрацията в Сатовча  съобщиха ,че многократно са сигнализирали за проблема с нарочни писма и снимкови  материал Агенция пътна инфраструктура –София-АПИ / и подразделенията в Благоевград и Гоце  Делчев  за предприемане на спешни мерки за ремонт и възстановяване на разрушените  участъци на пътя  който е осеян с дупки ,но до момента  резултата от кореспонденцията е нулев.  Единственото  по кореспонденцията  с въпросните институции е уведомителни писма ,че ремонтирането на пътя Сатовча , Фъргово  ,Вълкосел  е планирано в програмата на Агенция“ Пътна инфраструктура „ но до момента няма предприети никакви действия. Последно бяхме информирани,че до 05.11.2018 г. т.е понеделника  който мина ,че ще получим окончателен отговор  но и такъв няма до  изтичането на посоченият в писмото им срок“ коментираха от администрацията в Сатовча  и кметствата в селата Фъргово  и Вълкосел .

 

Няма никакви индикации че пътя преди настъпването на  зимата  ще бъде ремонтиран въпреки че многократно  от наша страна сме заявявали , че при започване на ремонтни дейности имаме готовност и ние от общината да помогнем с работници и техника .В краен случай ще се наложи докато времето все още позволява,с цел недопускане на пътни транспортни произшествия и жертви по този път да извършим неотложният ремонт за наша сметка . Няма да позволя заради административно неглижиране на проблема хората  от трите села  и пътуващите по този път  ,да се избиват „ заяви кмета на община Сатовча  Арбен  Мименов  който се надява  в близките дни все пак да получи чаканият окончателен отгово  от АПИ  и Областнато  пътно управление в Благоевград .

 

Междувременно Мименов   издаде нарочна заповед във връзка с предстоящият зимен сезон относно поддръжката на на пътищата на територията на община Сатовча  .

 

Основните отговарящи  по пътните дейности са кметовете на населени места които до 10-ти ноември и след това периодично да организират освобождаването на на уличните платна и тротоарите в населените им места  от дърва за огрев, сушилни, оборски тор,неизползваеми строителни материали ,трайно неподвижна техника и техника паркирана неправилно ,затрудняваща затрудняваща движението  и завзетите противозаконно  тротоарни и други площи . Кметовете  на населените места съобразно заповедта  на Мименов  носят отговорност и за организацията и безпроблемното снегопочистване  и опесъчаване  през зимният период както и за възникнали ПТП -та в населените им места в следствие на неизпълнение на заповедта.

 

Цялостният контрол по изпълнението на заповедта  за освобождаване от  на тротоарните и уличните пространства по селата на община Сатовча  ,снегопочистването  и опесачаването  е възложен  началник полицейският участък в Сатовча  и на  Илхан  Кълков , директор на дирекция в общинската администраци

коментара

Таблоид

Рев на мотори и хард-рок огласиха Предел

Публикувано

на

Рев на мотори и твърд рок огласиха прохода Предел между Рила и Пирин, където се провежда традиционният XIII-и мото-събор, организиран от благоевградския клуб “Пирински вълци”.

Десетки синове на волния вятър от цялата страна, както и гости от Македония, Гърция и други балкански страни, си дадоха среща на зелените поляни и букови сенки в прохода, за да пият бира, бръмчат с мощните машини и най-вече да се видят с приятели.

„Забавляваме се, приготвихме и осветихме курбан, след обиколката и атрактивното каране край Разлог, идваме отново тук, за да продължим със забавни игри, рок концерт, чакаме много гости, въобще – бира, секс и рокендрол“, каза за БГНЕС Методи Методиев-Вожда, организатор на събора и председател на Мото-клуб “Пирински вълци“.

На деня на Свети Пророк Илия водосвет за здраве и безаварийно каране отслужи отец Димитър Белчин от Разлог, раздаден бе и курбан.

В 13 часа керванът от волните ездачи пое за традиционната обиколка на град Разлог. Тридневният събор продължава и утре. /БГНЕС

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Константин Арабаджиев, член на КЗП: „Купувайте надуваеми предмети за плажа само от сигурни магазини”

Публикувано

на

Проверките на търговци, които предлагат надуваеми артикули за плажа, са част от нашата контролна дейност по кампанията „Лято`2019”. Традиционно следим, както за качеството на туристическия продукт, така и за безопасността на предлаганите в търговската мрежа стоки, които потребителите приоритетно си купуват през летните месеци. Сред тях разбира се, са и надуваемите дюшеци, плаващи седалки, лодки и т.н.” Това каза пред „Дарик” радио Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

КЗП и Агенция „Митници” полагат необходимите усилия рискови продукти да не преминат границите на страната. „Когато получим уведомление за предстоящ внос на стоки, които не са придружени със задължителните документи, доказващи съответствието им с утвърдените стандарти за безопасност, ние забраняваме вноса, докато не стане безспорно ясно дали въпросните артикули са опасни или не. Това означава до представянето от страна на вносителя на документите за производител, извършени лабораторни изпитвания и пр.”, обясни Константин Арабаджиев. „Същевременно осъществяваме и ефективен контрол при търговците на дребно, като целта е да не се допуска циркулирането в търговската мрежа на артикули, за които няма гаранция, че са безопасни за потребителите. Целта на тези проверки пък е – ако все пак в магазините попаднат рискови продукти, те да бъдат иззети и унищожени”, допълни той.

Константин Арабаджиев предупреди, че основният риск при ползването на опасни надуваеми предмети за плажа е от удавяне. „До подобна ситуация може да се стигне в резултат от заплитане или впримчване на крайниците на ползващия надуваемото изделие или дори на цялото тяло, което може да се случи както над, така или под повърхността на водата. При внезапно изпускане на въздуха, ако клапаните не са достатъчно надеждни, може неочаквано да се загуби плаваемост. При други обстоятелства може да се стигне до преобръщане на средството, което също е опасно”, посочи той.

Арабаджиев препоръча при закупуването на плажни принадлежности да не се рискува с непознати или съмнителни търговци. „На другия ден е възможно вече да не е на това място и да няма как да го открием, за да му потърсим сметка за всеки проблем, който евентуално може да възникне с покупката. Много по-вероятно е закупената от несигурен търговски обект стока да се окаже опасна или пък с някакъв дефект. Но, ако търговецът не може да бъде намерен, ние няма как да поискаме да върнем опасната стока и да получим парите си за нея обратно. Или пък да предявим рекламация, ако се окаже, че това, което сме си купили, има едно или друго несъответствие”, подчерта той.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ