Свържете се с нас

Таблоид

Пътната връзка Сатовча ,Фъргово ,Вълкосел разбита и опасна за пътуващите ,Областно пътно управление Благоевград абдикира от задълженията си, АПИ също

Публикувано

на

Пътната връзка Сатовча , Фъргово , Вълкосел  е напълно разбита ,а пътуването  на автомобилите по нея  е вече рисково, алармират от общинската администрация в Сатовча  . Пътната връзка между посочените по горе сатовчански  села е третокласен път на републиканската пътна мрежа, поддръжката на която е изцяло задължение на Областното пътно управление в Благоевград .От администрацията в Сатовча  съобщиха ,че многократно са сигнализирали за проблема с нарочни писма и снимкови  материал Агенция пътна инфраструктура –София-АПИ / и подразделенията в Благоевград и Гоце  Делчев  за предприемане на спешни мерки за ремонт и възстановяване на разрушените  участъци на пътя  който е осеян с дупки ,но до момента  резултата от кореспонденцията е нулев.  Единственото  по кореспонденцията  с въпросните институции е уведомителни писма ,че ремонтирането на пътя Сатовча , Фъргово  ,Вълкосел  е планирано в програмата на Агенция“ Пътна инфраструктура „ но до момента няма предприети никакви действия. Последно бяхме информирани,че до 05.11.2018 г. т.е понеделника  който мина ,че ще получим окончателен отговор  но и такъв няма до  изтичането на посоченият в писмото им срок“ коментираха от администрацията в Сатовча  и кметствата в селата Фъргово  и Вълкосел .

 

Няма никакви индикации че пътя преди настъпването на  зимата  ще бъде ремонтиран въпреки че многократно  от наша страна сме заявявали , че при започване на ремонтни дейности имаме готовност и ние от общината да помогнем с работници и техника .В краен случай ще се наложи докато времето все още позволява,с цел недопускане на пътни транспортни произшествия и жертви по този път да извършим неотложният ремонт за наша сметка . Няма да позволя заради административно неглижиране на проблема хората  от трите села  и пътуващите по този път  ,да се избиват „ заяви кмета на община Сатовча  Арбен  Мименов  който се надява  в близките дни все пак да получи чаканият окончателен отгово  от АПИ  и Областнато  пътно управление в Благоевград .

 

Междувременно Мименов   издаде нарочна заповед във връзка с предстоящият зимен сезон относно поддръжката на на пътищата на територията на община Сатовча  .

 

Основните отговарящи  по пътните дейности са кметовете на населени места които до 10-ти ноември и след това периодично да организират освобождаването на на уличните платна и тротоарите в населените им места  от дърва за огрев, сушилни, оборски тор,неизползваеми строителни материали ,трайно неподвижна техника и техника паркирана неправилно ,затрудняваща затрудняваща движението  и завзетите противозаконно  тротоарни и други площи . Кметовете  на населените места съобразно заповедта  на Мименов  носят отговорност и за организацията и безпроблемното снегопочистване  и опесъчаване  през зимният период както и за възникнали ПТП -та в населените им места в следствие на неизпълнение на заповедта.

 

Цялостният контрол по изпълнението на заповедта  за освобождаване от  на тротоарните и уличните пространства по селата на община Сатовча  ,снегопочистването  и опесачаването  е възложен  началник полицейският участък в Сатовча  и на  Илхан  Кълков , директор на дирекция в общинската администраци

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ