Свържете се с нас

ВИДЕО

Паметник на 28-ми мото-стрелкови Неврокопски полк откриха в Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

Паметникът на 28-ми Неврокопски полк бе изграден от община Гоце Делчев по инициатива на местния Съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Тържеството бе част от празничната програма на града по повод … години от освобождението на Неврокоп от османско владичество. От двете страни на ефектната паметна плоча издигната на входа на бившото поделение са поставени две истински оръдия предоставени безвъзмездно на общината от министерството на отбраната. Паметникът се посвещава на 85-годишнината от създаването на 28-ми мото-стрелкови Неврокопски полк и неговият предшественик, 39-ти пехотен Солунски полк.

 

Освен почти всички офицери и сержанти от запаса и резерва, на тържествената церемония присъстваха и кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, председателят на ОбС, Ангел Гераксиев, служители в общинската администрация, народният представител, Богдан Боцев, запасни и действащи офицери и сержанти, както и…… Андрей Боцев, главнокомандуващ българската армия, о.з. генерал Златан Стойков и много граждани.

 

Паметникът бе тържествено осветен от н.в.п., неврокопски митрополит Серафим. „Паметникът е издигнат в чест и памет на всички които са се потрудили и служили за полза на отечеството и народа си тук, на това място, за да бъде вечен спомен и за благополучно напомняне на онова, което тук е било за полза на вяра, отечество и род чрез нашия господ Исуса Христа“, с отчески патос каза Дядо Серафим.

 

Популярният в неврокопско, о.з. подполковник Богдан Боцев припомни славната история на българската армия и създаването а неврокопския мото-стрелкови полк в Неврокоп. За активната му работа и всеотдайност към Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Председателят на съюза, о.з. генерал Златан Стойков връчи специални отличия на о.з. подполковник Богдан Боцев.

 

коментара

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Честит Рожден Ден, приятелю!

Публикувано

на

Популярният изпълнител на македонски песни Иван Гоцев празнува рожден ден днес!

Топ Преса желае на г-н Гоцев много здраве и професионални успехи…

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ