Свържете се с нас

ВИДЕО

Паметник на 28-ми мото-стрелкови Неврокопски полк откриха в Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

Паметникът на 28-ми Неврокопски полк бе изграден от община Гоце Делчев по инициатива на местния Съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Тържеството бе част от празничната програма на града по повод … години от освобождението на Неврокоп от османско владичество. От двете страни на ефектната паметна плоча издигната на входа на бившото поделение са поставени две истински оръдия предоставени безвъзмездно на общината от министерството на отбраната. Паметникът се посвещава на 85-годишнината от създаването на 28-ми мото-стрелкови Неврокопски полк и неговият предшественик, 39-ти пехотен Солунски полк.

 

Освен почти всички офицери и сержанти от запаса и резерва, на тържествената церемония присъстваха и кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, председателят на ОбС, Ангел Гераксиев, служители в общинската администрация, народният представител, Богдан Боцев, запасни и действащи офицери и сержанти, както и…… Андрей Боцев, главнокомандуващ българската армия, о.з. генерал Златан Стойков и много граждани.

 

Паметникът бе тържествено осветен от н.в.п., неврокопски митрополит Серафим. „Паметникът е издигнат в чест и памет на всички които са се потрудили и служили за полза на отечеството и народа си тук, на това място, за да бъде вечен спомен и за благополучно напомняне на онова, което тук е било за полза на вяра, отечество и род чрез нашия господ Исуса Христа“, с отчески патос каза Дядо Серафим.

 

Популярният в неврокопско, о.з. подполковник Богдан Боцев припомни славната история на българската армия и създаването а неврокопския мото-стрелкови полк в Неврокоп. За активната му работа и всеотдайност към Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Председателят на съюза, о.з. генерал Златан Стойков връчи специални отличия на о.з. подполковник Богдан Боцев.

 

коментара

ВИДЕО

ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Ива Давидова – „Боят настана“

Публикувано

на

Ива Давидова като генерал в новия си клип

Облечена в генералска униформа е Ива Давидова в новия си видеоклип, който направи премиера днес в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е патриотичната „Боят настана“ по текст на патриарха на българската литература Иван Вазов. В този проект на талантливата изпълнителка участие вземат музикантите от емблематичната Берковска Духова Музика, които партнират в аранжимента, дело на Калоян Бакалов.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на късноантичната римска крепост Цари Мали град. Клуб „Чакър войвода“ от Самоков правят историческа възстановка на живи картини от Априлското въстание. Пресъздавайки акценти от борбата за освобождение на българите, в клипа се гърми с автентична реплика на Черешовото топче, както и с автентично въоръжение от времето на Априлското въстание. Всички участници са облечени в автентични униформи.

Самата Ива Давидова влиза в ролята на генерал със сабя и пистолет кремъклия в ръка, който предвожда българското въоръжение. Интересна подробност е, че годеникът на певицата влиза в ролята на турчин, който тя застрелва по време на битката.

„Създадохме нещо ново и невиждано досега за българския музикален пазар. Тази продукция е за истински българи и патриоти, защото патриотизмът не е вълна, а убеждение, той трябва да тече във вените! Доказвам го с 15-годишната си история на професионалната сцена, през която не предадох българския фолклор, традициите и обичаите. Обичам България!“, сподели Ива Давидова.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Бившият министър на отбраната, Николай Ненчев, се срещна снощи с привърженици в Гоце Делчев

Публикувано

на

Планирана среща с ръководството и активисти на местната структура на БЗНС, проведе снощи в Гоце Делчев, биващият министър на отбраната (2014 – 2017 г.) и настоящ председател на Централния съвет на БЗНС,  Николай Ненчев. На срещата бяха поканени не само ръководството на БЗНС но и всички желаещи от дясно ориентираните партии. Призивът на председателят на БЗНС е за обединение на демократичната общност чрез провеждане на вътрешно-съюзни избори за излъчване на единно лидерство, ръководство и програма.

На срещата в Гоце Делчев, Ненчев коментира и модернизацията на армията, изрази и позицията си за прекратяване на зависимостта на България от Русия. Той отговори на въпрос на нашия репортер пред камерата на Топ Преса за алтернативата на тютюнопроизводството е неврокпския край.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ