Малките футболисти от училището в Долно Дряново отново победители, 5 гола забиха във вратата на връстниците си , домакини от Доспат

Малките футболисти от 3-ти и 4-ти клас на Обединено училище „Христо Ботев“- село Долно Дряново миналият ден  отново се поздравиха с победа  5:1  в приятелски мач  с връстниците си от Доспат където долно дряновските футболисти бяха гостуващ отбор .

С точни попадения във вратата на домакините се отличиха гостите от Долно Дряново, Ахмет Ласков който вкара 3 гола,Ерай Рамаданов -1 гол и Ибрахим Дерменджиев – 1 гол.

Това е поредна победа на отбора на училището в Долно Дряново който активно участва и  в общинската ученическа футболна лига ,която тече в община Гърмен. Участници са всички училища като гостуващи и отбори домакини .

Според регламента сезонът на общинската ученическа футболна лига е разделен на два полусезона –есенен и пролетен с разменени гостувания.В първият полусезон участват 8 отбора включващи всички училища на територията на община Гърмен при възрастова група до 14 години и 5 отбора от обединените училища и гимназиите при възрастова група от 14 до 17 години.Всеки от осемте отбора се среща с останалите в два мача –като домакин и гост в общо 7 мача за отбор ,изиграни в 7 кръга като всеки кръг се състои от от 4 мача ,а за целият етап на ученическата общинска футболна лига се изиграват общо 24 мача .

За обединените училища и гимназиите регламента е  всеки от 5-те отбора играе с останалите според определени в програмата мачове за дадения полу сезон в който всеки от отборите трябва да изиграе по 4 мача .Регламента на провеждащата се в момента общинска ученическа лига в община Гърмен задължава всеки домакински отбор да подсигурява съдийството ,охраната и медицинско лице .

Резултати и отборите победители ще бъдат обявени след приключването на втория етап от ученическата футболна лига .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене