Съдът в Гоце Делчев възтанови на работното й място уволнената медицинска сестра в детскага градина в Дебрен Сълзетка Ислямова, община Гърмен осъдена да заплати на уволнената обезщетение от 2274.15лви разноските по делото

Районен съд Гоце Делчев обяви за незаконосъобразна  и отмени в съдебно заседание заповед № 25 от 02.08.2018г. на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова с която на основание чл.328, ал.1, т.5 от КТ е прекратено трудовото правоотношение на медицинската сестра от Детската градина в Дебрен Сълзетка  Ислямова .

 Със свое решение  Районен съд възстановява  медицинската сестра Сълзетка Ислямова на заеманата от нея преди уволнението длъжност – „медицинска сестра“ в яслена група в детската  градина в село Дебрен.

 На база свое решение по делото , Районен съд Гоце Делчев осъжда община Гърмен, представлявана от кмета Минка Капитанова да заплати на възстановената на работа Сълзетка Ислямова , сумата от 2274.15 лева, представляваща обезщетение по чл.225, ал.1 и ал.2 от КТ за времето от 03.08.2018г. до 03.11.2018г., ведно със законната лихва върху същата сума, считано от деня на предявяването на иска – 13.08.2018г., до окончателното й изплащане.  Районен съд Гоце Делчев,осъжда  още община Гърмен  да заплати на Ислямова и  сторените по делото разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 600.00  лева,държавна такса по уважените искове в размер на общо 190.97лв. и възнаграждение на вещо лице в размер на 80.00 .

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Благоевград  с въззивна жалба в двуседмичен срок и от двете страни .

Припомняме ,че уволнената медицинска сестра , Сълзетка Ислямова е съпруга на председателят на общинската структура на ГЕРБ в община Гърмен  Верхад Ислямов  който е общински съветник и председател на групата съветници . Уволнението на съпругата му стана след скандал по време на  сесия в ОБС на която между кмета Минка Капитанова ,съветниците от ГЕРБ и  Верхад Ислямов  прехвърчаха  искри заради прочетена декларация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене