Свържете се с нас

Новини

Съдът в Гоце Делчев възтанови на работното й място уволнената медицинска сестра в детскага градина в Дебрен Сълзетка Ислямова, община Гърмен осъдена да заплати на уволнената обезщетение от 2274.15лви разноските по делото

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев обяви за незаконосъобразна  и отмени в съдебно заседание заповед № 25 от 02.08.2018г. на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова с която на основание чл.328, ал.1, т.5 от КТ е прекратено трудовото правоотношение на медицинската сестра от Детската градина в Дебрен Сълзетка  Ислямова .

 Със свое решение  Районен съд възстановява  медицинската сестра Сълзетка Ислямова на заеманата от нея преди уволнението длъжност – „медицинска сестра“ в яслена група в детската  градина в село Дебрен.

 На база свое решение по делото , Районен съд Гоце Делчев осъжда община Гърмен, представлявана от кмета Минка Капитанова да заплати на възстановената на работа Сълзетка Ислямова , сумата от 2274.15 лева, представляваща обезщетение по чл.225, ал.1 и ал.2 от КТ за времето от 03.08.2018г. до 03.11.2018г., ведно със законната лихва върху същата сума, считано от деня на предявяването на иска – 13.08.2018г., до окончателното й изплащане.  Районен съд Гоце Делчев,осъжда  още община Гърмен  да заплати на Ислямова и  сторените по делото разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 600.00  лева,държавна такса по уважените искове в размер на общо 190.97лв. и възнаграждение на вещо лице в размер на 80.00 .

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Благоевград  с въззивна жалба в двуседмичен срок и от двете страни .

Припомняме ,че уволнената медицинска сестра , Сълзетка Ислямова е съпруга на председателят на общинската структура на ГЕРБ в община Гърмен  Верхад Ислямов  който е общински съветник и председател на групата съветници . Уволнението на съпругата му стана след скандал по време на  сесия в ОБС на която между кмета Минка Капитанова ,съветниците от ГЕРБ и  Верхад Ислямов  прехвърчаха  искри заради прочетена декларация.

коментара

Анализи и Коментари

Бербатов за завръщане в България: Един отбор ме потърси и не беше ЦСКА

Публикувано

на

Най-успешният български футболист в последните години Димитър Бербатов говори за възможността да се върне в родната Първа лига. Той даде интервю в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, като разкри, че само един български тим го е търсил в последните години.

Най-успешният български футболист в последните години Димитър Бербатов говори за възможността да се върне в родната Първа лига. Той даде интервю в предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт, като разкри, че само един български тим го е търсил в последните години.

„Мислил съм си за българския шампионат – от любов към играта, за феновете, себе си да радваш, че играеш. Но преценяш плюсове и минуси и си казвам, че може би не бива. Преценяш всичко, в това число и условията. Да идеш на мач с кеф, за жалост тук не е така. Като си свикнал на хубаво е трудно да отвикнеш.

Аз, познавайки себе си, изисквам, а така стават проблеми. От друга страна, никой не ме е търсил. Като изключим Берое, с който говорихме, но прецених, че не бива. Иначе минавало ми е през главата. Тези неща са нормални. Никой не ме търсил от ЦСКА. По тази логика и от Леверкузен трябваше да ме потърсят. Това обаче е нормално. Футболът е бизнес, няма място за сърдене. Аз приемам всичко нормално“.

РЕДАКТОР: АЛЕКСАНДЪР КОЛАРОВ

Actualno.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Бензинът с ново поевтиняване

Публикувано

на

Бензин А95 продължава да поевтинява за пореден ден, по данни на специализираната платформа fuelo.net. В началото на днешния ден средната цена на този вид гориво е 2,20 лева на литър, след като допреди седмица и половина беше средно 2,35 лева. Има данни, че на определени места – например бензиностанцията „Адмирал ойл“ в София, бензинът е вече 2,11 лева за литър.

Същевременно обаче дизелът се задържа на ниво от средно 2,36 лева на литър. А прогнозите за петролния пазар са, че може да се очаква поевтиняване на сорта Brent под 60 долара на барел до края на годината, дори под 55 долара.

Междувременно, според данни на Българската петролна и газова асоциация (БПГА), цитирани от „24 часа“, малко над половината от цената на горивата на дребно отиват в държавата – за акциз. Средно около 1 лев от всеки литър влиза в държавната хазна, а чистата печалба на търговците е 3-4 стотинки на литър. БПГА обаче посочва, че всъщност дори повече средства отиват в държавната хазна – и заради ДДС.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

Actualno.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ