Свържете се с нас

Новини

Съдът в Гоце Делчев възтанови на работното й място уволнената медицинска сестра в детскага градина в Дебрен Сълзетка Ислямова, община Гърмен осъдена да заплати на уволнената обезщетение от 2274.15лви разноските по делото

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев обяви за незаконосъобразна  и отмени в съдебно заседание заповед № 25 от 02.08.2018г. на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова с която на основание чл.328, ал.1, т.5 от КТ е прекратено трудовото правоотношение на медицинската сестра от Детската градина в Дебрен Сълзетка  Ислямова .

 Със свое решение  Районен съд възстановява  медицинската сестра Сълзетка Ислямова на заеманата от нея преди уволнението длъжност – „медицинска сестра“ в яслена група в детската  градина в село Дебрен.

 На база свое решение по делото , Районен съд Гоце Делчев осъжда община Гърмен, представлявана от кмета Минка Капитанова да заплати на възстановената на работа Сълзетка Ислямова , сумата от 2274.15 лева, представляваща обезщетение по чл.225, ал.1 и ал.2 от КТ за времето от 03.08.2018г. до 03.11.2018г., ведно със законната лихва върху същата сума, считано от деня на предявяването на иска – 13.08.2018г., до окончателното й изплащане.  Районен съд Гоце Делчев,осъжда  още община Гърмен  да заплати на Ислямова и  сторените по делото разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 600.00  лева,държавна такса по уважените искове в размер на общо 190.97лв. и възнаграждение на вещо лице в размер на 80.00 .

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Благоевград  с въззивна жалба в двуседмичен срок и от двете страни .

Припомняме ,че уволнената медицинска сестра , Сълзетка Ислямова е съпруга на председателят на общинската структура на ГЕРБ в община Гърмен  Верхад Ислямов  който е общински съветник и председател на групата съветници . Уволнението на съпругата му стана след скандал по време на  сесия в ОБС на която между кмета Минка Капитанова ,съветниците от ГЕРБ и  Верхад Ислямов  прехвърчаха  искри заради прочетена декларация.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: Българското е закодирано в шевицата, носията, танца, народната песен

Публикувано

на

В неделя в Плевен ВМРО – Българско национално движение, народният певец Илия Луков и ТФ „Мездра“ организираха фолклорен празник на площад „Възраждане”. Дъждът не уплаши плевенчани, решили в неделната вечер да се повеселят заедно с един от големите народни певци, да послушат патриотични песни и да се хванат заедно на хорото.

На площада бяха и Ангел Джамбазки, депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента, народният представител от ВМРО – БНД д-р Калин Поповски, заместник областният управител Татяна Божинова, заместник-кметът Иван Кюлджийски, общинският съветник от ВМРО в ОбС – Плевен Светослав Доков.

Правим тези събирания, за да напомним на всеки един българин кои сме ние – българите, че нашето, родното, българското е закодирано и записано в шевицата, носията, танца, народната песен. Много пъти сме подпомагали много каузи, но каузата да подкрепим и спасим българската народна музика е тази, за която си струват големите усилия, каза пред събралите се плевенчани Ангел Джамбазки.

Трябва да пазим народната традиция, българския дух, българската култура, българския ни корен, особено във времената, в които живеем. Когато отвсякъде ни залива пропаганда, когато по радиата и телевизиите виждате и слушате само чуждоезична музика и филми, добави евродепутатът.

Той припомни усилията на ВМРО да бъде приета наредба за задължителен дял родна музика, която да бъде изпъчвана по радиата – така, както е в много държави, като Франция например.

Трябва да подкрепяме българското и родното, особено във времена на пропаганди като тези, които казват, че не е модерно семейството да бъде от мъж и жена, а може да е от мъж и мъж и т.н.  България е на нас българите, заяви още Ангел Джамбазки.

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Народни представители от ГЕРБ и кметове присъстваха на първата копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков

Публикувано

на

Областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, народните представители от ГЕРБ Радослава Чеканска, Станислав Иванов и Валентин Милушев присъстваха на символичната първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков. Официалното събитие, което се състоя в Дупница, бе уважено също от кметовете на Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, зам.-кмета Крум Милев, председателя на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и др.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова даде старт на рехабилитацията на 32,5 км. от второкласния път Дупница – Клисура – Самоков. „Пътят е малко повече от 32 км. и не бе ремонтиран повече от 30 години. За 15 месеца той ще бъде напълно готов“, заяви Николова. Тя плисна менчето за късмет и спорна работа, а преди това отец Георги Паликарски отслужи водосвет за късмет в ремонтните дейности.

„Отдавна очаквахме този ремонт и се радвам, че най-накрая той ще бъде факт. Това трасе е много важно от стратегическа гледна точка за град Дупница, тъй като свързва важния коридор от ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“ и АМ „Тракия“. Дупница е на кръстопът и по обясними причини  добрата инфраструктура ще окаже своето положително влияние както за местния бизнес, така също и за развитието на туризма в региона“, заяви инж. Чимев, който благодари на правителството за отпуснатите средства за рехабилитацията на пътя.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Отсечката е разделена на два лота – 27 и 28.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ