Свържете се с нас

Новини

Съдът в Гоце Делчев възтанови на работното й място уволнената медицинска сестра в детскага градина в Дебрен Сълзетка Ислямова, община Гърмен осъдена да заплати на уволнената обезщетение от 2274.15лви разноските по делото

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев обяви за незаконосъобразна  и отмени в съдебно заседание заповед № 25 от 02.08.2018г. на кмета на община Гърмен, Минка Капитанова с която на основание чл.328, ал.1, т.5 от КТ е прекратено трудовото правоотношение на медицинската сестра от Детската градина в Дебрен Сълзетка  Ислямова .

 Със свое решение  Районен съд възстановява  медицинската сестра Сълзетка Ислямова на заеманата от нея преди уволнението длъжност – „медицинска сестра“ в яслена група в детската  градина в село Дебрен.

 На база свое решение по делото , Районен съд Гоце Делчев осъжда община Гърмен, представлявана от кмета Минка Капитанова да заплати на възстановената на работа Сълзетка Ислямова , сумата от 2274.15 лева, представляваща обезщетение по чл.225, ал.1 и ал.2 от КТ за времето от 03.08.2018г. до 03.11.2018г., ведно със законната лихва върху същата сума, считано от деня на предявяването на иска – 13.08.2018г., до окончателното й изплащане.  Районен съд Гоце Делчев,осъжда  още община Гърмен  да заплати на Ислямова и  сторените по делото разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 600.00  лева,държавна такса по уважените искове в размер на общо 190.97лв. и възнаграждение на вещо лице в размер на 80.00 .

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Благоевград  с въззивна жалба в двуседмичен срок и от двете страни .

Припомняме ,че уволнената медицинска сестра , Сълзетка Ислямова е съпруга на председателят на общинската структура на ГЕРБ в община Гърмен  Верхад Ислямов  който е общински съветник и председател на групата съветници . Уволнението на съпругата му стана след скандал по време на  сесия в ОБС на която между кмета Минка Капитанова ,съветниците от ГЕРБ и  Верхад Ислямов  прехвърчаха  искри заради прочетена декларация.

коментара

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Прислужникът на Второ ОУ в Гоце Делчев е покосеният от тежък инфаркт 58 годишен мъж който почина днес във вилата си

Публикувано

на

58 годишния Димитър Малаков от хаджидимовското село Ловча  е починалият във вилата си в м. „Юруците“ край Гоце Делчев след масиран инфаркт  днес. Заедно със съпругата му отишли днес да чистят снега от имота си  и вероятно умората е станала  причината за инфаркта .

Близки до семейството съобщиха че от няколко седмици  починалия е бил с неразположение ,имал си е сърдечно заболяване  но предполагал че неразположението му се дължало на настинка и не отишъл да си направи кардиограма и  да го види сърдечен лекар .

Покосеният от инфаркта мъж живее със  съпругата си в Гоце Делчев в така нареченият квартал „12-ти  конгрес“ .Работел е като прислужник във Второ ОУ „ Гоце Делчев „ . Днес на тъжната новина не можаха да повярват нито директорите нито учителите от учебното заведение тъй като Малаков в петък си бил на работа и нямал никакви оплаквания че не се чувства добре .

Екипа на Топ Преса изказва също съболезнования на семейството !!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ