Срамна работа! В новооткритата сладкарница Неделя в Благоевград плащаш „такса нож“!

Това е най-новият сюрприз, който се сервира на клиента след „такса стол“. Ако драгият клиент си мисли, че вече е запознат с всички нови такси на заведенията, то жестоко се лъже. Жителите и гостите на Благоевград, скоро бяха сюрпризирани с невероятни плащания извън сметката – като се започне от „такса празен стол“, „такса фонд музика“ и „такса желание на клиента“, та до „такса нищо“, която се разбра, че е майтап.

Оказа се обаче, че това не е всичко.

Известната верига сладкарници „Неделя“ в югозападната столица цака клиентите си с 15 лева такса „нож“ за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от групата „Майките на България“.

„Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници „Неделя“ в Благоевград и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв. такса „рязане“. Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса „дишане на въздух“. Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож“, написа възмутената Иванова.

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарницата на „Неделя“ Благоевград но практиката била в цялата страна. Проверка на наши колеги на място показа, че в сладкарници „Неделя“ има такава такса и тя се нарича „Обслужване на тортата“. Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението“, обясни служителка от сладкарницата на „Неделя“, която отговаряла за връзките с медиите през телефон от сайта им.

„Това е от години. Веднъж правихме изненада на една колежка, заведох я аз там и другите вече поръчали тортата. Стигна се вече до яденето, но от персонала -хоп 15 лв. Ние – не! Почнахме да я бучим така, както си беше цяла, хахо-хихи и сервитьорката пак цъфна. Хъката-мъката – 15 лв за консумация в заведението. Голяма селяния….“, написа във Фейсбук Деница Кирова, която също е станала свидетелка как се иска „такса нож“ в заведение на „Неделя“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене