Ученици , учители и родители от Дебрен настръхнаха заради преиначеният случай в училището , всички се обявяват в защита на учителят Тюлфит Караибраимов

След публикуваното в медията ни  видео изпратено ни от  Ибраим Чолаков баща на шестокласник от училището в гърменското село Дебрен и твърденията ,че детето му е било бито от учителят Тюлфит Караибраимов, жители , ученици , родители и учители  настръхнаха и се обявиха в пълна защита на учителят по Информационни технологии Караибраимов.

Репортер на Топ Преса освен с ученици и родители , разговаря  за случая и с директорът на училището Верхад Топчиев който сподели ,че са взети писмени  обяснения от учителят Караибраимов , разговаряно е с класа и с класният ръководител .

Учениците станали свидетели на скандала  са категорични ,че двамата ученици не са били ударени въобще от учителят .Той ги хванал единствено за вратлетата  и питал по- настойчиво  кой е счупил стола в класната стая и е поискал телефона на бащата на шестокласникът  Джафет Чолаков след като съученикът  му Мустафа Вълков  признал, че столът е бил счупен от Чаушев . Двамата в класната стая  играли мач и с гъбата за черната дъска която се раздробила и  станала на  парчета .Това е случаят който според учениците , родителите и учителите се драматизира и прееспонира от бащата на шестокласникът . Същият ден учителят Караибраимов е  бил дежурен и като влязъл  в класната стая на двамата шестокласници заварил хауса със счупения стол и разпертушинената гъба  и ги хванал и двамата за вратлетата ,а виновният ученик се разплакал което пък от своя страна взривило реакцията на бащата .

„ Г-н Тюлфит Караибраимов е дългогодишен учител в нашето училище . Той е най –якия учител, истински  професионалист и страхотен човек.Много добре се държи с  всички нас и никога не е изпускал нервите си . А двамата шестокласници  са изключително палави деца , тормозят целият клас , правят се на тартори и многократно училищното ръководство се е занимавало с тях и ежедневните им „ подвизи“ .Явно много са го вбесили господина, за да го изкарат извън кожата защото той е прекалено търпелив и тактичен „ споделиха пред репортер на Топ Преса ученици .

„Ние сме твърдо зад колегата, защото той не е ударил ученика, а  просто ги е хванал  и двамата за вратлетата за да му кажат кой е счупил стола . В момента в който колегата е поискал телефона на бащата, детето се е разплакало уплашено от това как ще реагира баща му за счупеният стол. Караибраимов е рядко свестен,чувствителен  човек и професионалист който държи на реда и дисциплината в училището. Той не заслужава такова отношение и цялото училище – и деца и учители и родители заставаме зад него. “ заявиха пред Топ Преса и  учителите от училището в Дебран притеснени  за здравословното състояние на колегата им  което заради заболявания  не е добро .

„За нас е неразбираема  реакцията на бащата на ученика ,да проблем има, но побой както той твърди няма . Отношенията ни с бащата на шестокласника са повече от  нормални . Двете деца ги водим по спортните ни  мероприятия  и мачове ,а самият родител Ибраим Чолаков ни вози с бусовете си , нямали сме до сега пререкания или спорове  с него . Той е наясно, че детето му е по буйно заради което училищното ръководство работи и с двете деца не от сега  защото има оплаквания от тях ,не само от ученици и родители но и от учители „ допълни директора Верхат Топчиев  за случаят като увери ,че са взети необходимите мерки скандалът да бъде изчистен до край и името на училището и на учителят Караибраимов запазено неопетнено.

Всичко по темата четете този петък в вестник “ Топ Преса“ 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене