Хлебният бос Крум Геров влиза в мандраджийският бизнес, изгражда млекопреработвателно предприятие край Борово

Инвестиционно предложение за изграждане на млекопреработвателно предприятие в местността „Шейново“ в землището на гоцеделчевското село Борово  е депозирал в РИОСВ –Благоевград  известният хлебен бос от Гоце Делчев , Крум Геров .

Фирмата „Крум Геров ТМ” ще строи върху земеделска земя от 13.060 декара, която трябва да бъде преотредена за новото предприятие. То ще е с капацитет до 7000 литра преработено овче и краве мляко на ден. Предвижда се изграждане на масивна сграда със застроена площ 2359,9 кв.м с необходимите помещения и съоръжения за приемане на млякото, производство на продуктите и експедиция на готовата продукция. Според инвесиционното предложение теренът ще бъде заграден с 325,3-метрова ограда. В предприятието ще се работи на една смяна и ще се произвежда до 147 тона бяло саламурено сирене при 250 работни дни годишно, а останалите продукти са изчислени за 125 работни дни – 37.5 тона кашкавал, до 250 тона кисело мляко, до 125 тона прясно пастьоризирано мляко, до 8.75 тона краве масло и до 8 тона извара. Геров ще изкупува млякото само от ферми Първа  категория, разполагащи с пунктове за съхранение на млякото съгласно изискванията на Наредба №4/2008 г., и ще приключи строителството на мандрата след 16 месеца.

Бизнесът със който се захваща Крум Геров, за него е изцяло нов . Името му до момента се свързва с производството на няколко вида хляб  някой от които освен в столицата и страната продава и в южната ни съседка Гърция .

Гоцеделчевският хлебен бос  Крум Геров е и заместник председател в Асоциацията на хлебопроизводителите в България. През 2009 г. фирма “Крум Геров ТМ” ЕООД дори придоби и търговската марка на един от най-разпространените хлябове без брашно в страната.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене