Свържете се с нас

Таблоид

Хлебният бос Крум Геров влиза в мандраджийският бизнес, изгражда млекопреработвателно предприятие край Борово

Публикувано

на

Инвестиционно предложение за изграждане на млекопреработвателно предприятие в местността „Шейново“ в землището на гоцеделчевското село Борово  е депозирал в РИОСВ –Благоевград  известният хлебен бос от Гоце Делчев , Крум Геров .

Фирмата „Крум Геров ТМ” ще строи върху земеделска земя от 13.060 декара, която трябва да бъде преотредена за новото предприятие. То ще е с капацитет до 7000 литра преработено овче и краве мляко на ден. Предвижда се изграждане на масивна сграда със застроена площ 2359,9 кв.м с необходимите помещения и съоръжения за приемане на млякото, производство на продуктите и експедиция на готовата продукция. Според инвесиционното предложение теренът ще бъде заграден с 325,3-метрова ограда. В предприятието ще се работи на една смяна и ще се произвежда до 147 тона бяло саламурено сирене при 250 работни дни годишно, а останалите продукти са изчислени за 125 работни дни – 37.5 тона кашкавал, до 250 тона кисело мляко, до 125 тона прясно пастьоризирано мляко, до 8.75 тона краве масло и до 8 тона извара. Геров ще изкупува млякото само от ферми Първа  категория, разполагащи с пунктове за съхранение на млякото съгласно изискванията на Наредба №4/2008 г., и ще приключи строителството на мандрата след 16 месеца.

Бизнесът със който се захваща Крум Геров, за него е изцяло нов . Името му до момента се свързва с производството на няколко вида хляб  някой от които освен в столицата и страната продава и в южната ни съседка Гърция .

Гоцеделчевският хлебен бос  Крум Геров е и заместник председател в Асоциацията на хлебопроизводителите в България. През 2009 г. фирма “Крум Геров ТМ” ЕООД дори придоби и търговската марка на един от най-разпространените хлябове без брашно в страната.

 

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ