Свържете се с нас

Новини

Учители от Първо ОУ „ Св.Св. „Кирил и Методий“в Гоце Делчев участваха в международна конференция на тема „Роли и взаимодействие в приобщаващото образование“

Публикувано

на

Учителите  от Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий в Гоце Делчев,Невена Гушкова и Елена Карпатова взеха участие в международна конференция на тема „Роли и взаимодействие в приобщаващото образование“ .   Големият и важен за образованието форум бе организиран от Центъра за приобщаващо образование  който, обедини на едно място специалисти, експерти и практици от всички сфери на приобщаващото образование, за да обменят идеи и да споделят опит.

Заместник-министъра на образованието г-жа Деница Сачева, Нанси Шилиър, президент на Фондация „Америка за България, Д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Ивайло Кискинов, председател на професионалната общност за приобщаващо образование , откриха конференцията .

 На конференцията бяха представени десетки презентации от Ива Бонева – основател и изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование,професор Давид Родригес – президент на Национално сдружение на учителите в специалното образование от Техническия университет в Лисабон, Португалия,професор Дъглас Чийни – водещ американски специалист в областта на емоционалните и поведенчески проблеми от Вашингтонския университет в Сиатъл и д-р Бриджит Уолкър – образователен консултант и обучител с над 25 годишен опит която работи с училища в САЩ за превенция и изграждане на приобщаваща среда за децата в риск от отпадане от училище.По време на международната конференция бяха  проведени и две дискусионни сесии с модератор Ива Дойчинова – тв водещ и основател на кампанията „ Будител на годината“ .

Участващите в международният форум учители от гоцеделчевското Първо ОУ Невена Гушкова и Елена Карпатова  споделиха ,че предстоят такива  срещи, семинари и разговори за споделяне на идеи и методи за изграждане на приобщаваща образователна среда и  в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

коментара

Крими

45-годишен мъж загина в Югозапада

Публикувано

на

45-годишен мъж загина след нелеп битов инцидент в Благоевград.

Мъжът най-вероятно се е подхлъзнал вкъщи и паднал с глава напред в стъклена врата.

При падането е счупил долната част на стъклото, а горната паднала върху главата на мъжа. Починал е след тежка загуба на кръв.

Мъжът е открит днес в 12,00 часа от близките, които подали сигнала.

Пирин прес

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ