Свържете се с нас

Таблоид

4 г. затвор за митничаря Фози, осъден за контрабанда на цигари за 2,4 млн. лв

Публикувано

на

Бившият шеф на митниците в Олтоманци и Гюешево Георги Владимитров-Фози влезе в затвора. Той получи 4 г. решетки за контрабандата на близо 1 млн. кутии цигари на стойност 2 347 950 лв. през 2011 г.

Присъдата на Върховния касационен съд (ВКС) е окончателна. Тя е от 3 октомври тази година и е подписана от съдиите Евелина Стоянова, Румен Петров и Спас Иванчев. Владимиров е в затвора от няколко дни, потвърдиха от дирекцията на затворите.

47-годишният Фози е известно име в митническите средиЗа последно е върнат на работа в ГКПП Олтоманци на 21 юни с решение на Върховния административен съд (ВАС).

Контрабандата на цигари от Гърция, за която Фози влезе в затвора преди дни, е извършена на 23 август 2011 г. По това време Фози отново е без работа. Възстановен е като началник на ГКПП Олтоманци на 6 февруари 2012 г.

Въпреки че не бил начело на митницата, добре познавал организацията на работата, сочат магистратите. Ролята му била да подпомогне влизането на камиона с цигарите в България. По това време Фози и жената, с която живеел на семейни начала, имали фирма за търговия с цигари и алкохол.

На 22 август 2011 г. камионът бил натоварен от двама гърци и тръгнал към България. Преминал през ГКПП Кулата следващия ден. Цигарите били скрити в кутии за обувки. Пратката обаче била “контролирана” от ГДБОП. На 18 август 2011 г. Софийският градски съд (СГС) дал разрешение да се използват специални разузнавателни средства.

Веднага щом минал границата, камионът с цигарите бил проследен от антимафиотите. На 24 август 2011 г. бил задържан. Шестима били обвинени за контрабандата, сред тях и варненският бизнесмен Борислав Манджуков, който беше убит на 24 март 2014 гВ групата били също братята Борис и Асен Поборникови, Борис Тасев, Пламен Георгиев и Олег Падалски. През 2015 г. всички обвиняеми освен Фози и Борис Тасев се признали за виновни и сключили споразумения с прокуратурата, одобрени от съда. Първата инстанция дала на Фози 7 г. затвор, включително и по обвинение, че като длъжностно лице е бил част от престъпна група. Апелативният спецсъд го оправдава по това обвинение, защото не е бил на работа.

Втората инстанция му дава 4 г. затвор. Фози обжалва пред ВКС, но той потвърждава присъдата.

4 пъти е

уволняван

и връщан

на работа

Легендарният митничар Георги Владимиров-Фози четири пъти е уволняван и възстановяван на работа. В Кюстендил, откъдето е родом, казват, че прякорът му Фози идва от герой в “Мъпет шоу”.

В системата на митниците започва работа през 1991 г., когато е 20-годишен. Досега два пъти е бил шеф на митническите пунктове в Гюешево – на македонската граница, и Олтоманци – на сръбската.

За първи път е уволнен през 1998 г. След 4 г. е възстановен на поста с решение на съда и става шеф на пункта Гюешево, но бързо е освободен. Връща се пак на работа, а през 2009 г. отново е извън системата, като поводът е преструктуриране на пункта Гюешево. Печели дело и 3 г. по-късно, през февруари 2012 г., е върнат за шеф на Олтоманци. Няколко месеца по-късно е арестуван и отново уволнен, после пак е върнат на работа.

Фози от години живее в София. Говори се, че известно време дори ползвал отпуск по майчинство, за да гледа малкото си дете.

Ортакът му

Борислав

Манджуков

застрелян през

Борислав Манджуков

2014 година

Босът на канала за контрабандни цигари Борислав Манджуков е убит във входа на кооперацията си в София на 24 март 2014 г., няколко седмици преди старта на делото в съда. Убиецът и поръчителят още не са разкрити. През 2015 г. МВР обяви, че хора на Роди Черния имат участие в разстрела, но до обвинения не се стигна.

Разследваният за ДДС измами бизнесмен от Варна се познавал с Фози, който по това време е шеф на митницата в Олтоманци. Често пътували заедно в чужбина. Манджуков ползвал контактите на Владимиров в митниците, за да минават тировете с цигари през границата с Турция. Манджуков не доживя и делата срещу него за данъчните престъпления, по които са осъдени негови подставени лица.

Антоанета Маскръчка

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ