Свържете се с нас

Uncategorized

39 години от мача, в който един дупничанин спря звездата на Англия насред „Уембли „

Публикувано

на

Само преди дни бяха от­белязани 39 години от учас­тието на единствения фут­болист от Дупница играл с екипа на националния ни отбор на митичния „Уембли“. През не толкова далечната 1979 година, на 22 ноември, пред 85 621 зрители, на­ционалите ни водени от Д. Ташков се изправят срещу световните звезди Кевин Кийгън, Тони Уудкок, Глен Ходъл в храма на Албиона в квалификация за Европей­ско първенство.

В състава е и превърналият се в легенда из­ключително сърцат ляв защитник Роман Кара­колев. Той е роден на 23.03.1955 година в град Дупни­ца. Започва тренировки в местния Марек на 12-годиш­на възраст, като дебю­тира с мъж­кия отбор едва 17-годишен. Той прави впечетле­ние със скоростта и прецизния си пас. Първоначалната по­зиция, на която играе е ляв атакуващ халф, но по-късно се утвърждава като ляв кра­ен бранител. И в продълже­ние на няколко години е счи­тан за Номер 1 у нас на този пост.

24019943_1799840803373747_650640631_n

Роман Караколев е част от най-успешния тим на Марек, с който през 1977 г. побеждава легендарния Байерн Мюнхен с 2:0, пече­лят 3-о място А група и ста­ват носителите на Купата на България (тогава Купа на Съветската армия) като побеждават отбора на ЦСКА на финала с 1:0. Талантът на Караколев, не остава не­забелязан от треньорите на националния отбор на Бъл­гария. Той става част от него като записва общо 26 офи­циални мача с национална­та фланелка.

Именно с мача на ми­тичния „Уембли“ в Англия е свързан и един куриоз с Караколев. Железният бра­нител е сигурен титуляр в своята зона, но гордите ал­бионци имат мълниеносно ляво крило Тони Уудкок, който е истински кошмар за съперниците. Щабът на род­ните национали се чуди как да спира бързоногата звез­да на домакините и в един момент решават да риску­ват. С номер 2 за първи път в живота си излиза 24-го­дишният дупничанин и то на пост, който никога не е играл – десен краен защитник сре­щу един от най-големите в тези години нападатели-кри­ла. „Нямаше друг, освен Ка­раколев, който да може да го спре. Проблемът беше, че той никога не бе играл отдяс­но и не бяхме убедени, че ще се справи. Извикахме го и го питахме дали ще се справи и каза, че на Уембли веднъж се играе и вратар да го сло­жиме ще даде най-доброто от себе си. Той се справи със задачата си и не даде на Уудкок да мръдне, но не успяхме да спрем Ходъл“, казват пред медиите тогава от треньорския щаб, попи­тани за изне­надващата ро­када. Самият Уудкок след мача поискал фланелката на Караколев и двамата ги разменят.

Легендарна­та 4-ка с екипа на „Марек“ е участник в ква­лификации за Европейско и Световно пър­венство, участ­ник в квали­фикациите на Олимпиадата в Москва през 1980 г. Той е един от малко­то български футболисти играли с на­ционалната фланелка и на другия от трите считани за митични стадиони в света – „Ацтека“ в Мексико. Липсва му само бразилският „Мара­кана“.

24099434_1800358933321934_1956032519_n

Роман Кара­колев преуста­новява своята кариера през 1988 г. като по­лучава и при­за Майстор на спорта, както и почетен граж­данин на град Дупница. Вед­нага след това започва тре­ньорската си кариера в род­ния „Марек“, като е водил представител­ния тим общо 3 пъти. Като тре­ньор в школата на клуба дава път на няколко играчи за про­фесионалния футбол.

Караколев отново се за­връща към футбола. Той ще води новосформирания дупнишки „Динамо“, но ос­новно ще се на­гърби да развие детско-юношеска­та школа на ам­бициозния клуб. Там, където е си­лата му.

39 години след онзи мач, друг дупничанин не е излизал в храма „Уембли“. Както и никога преди това…

Легендарният ляв защитник си остава в истори­ята на Дупница като първият и последен нацио­нален състезател израстнал в шко­лата на „Марек“ и играл за нацио­налния отбор на България.

Вестник “ Топ Преса „

коментара

Uncategorized

Паника в Банско – евакуираха хотел (СНИМКИ)

Публикувано

на

Хотелска стая пламна в Банско.

Огънят тръгнал от неизправна камина.

На място незабавно били извикани два екипа огнеборци, които потушили стихията.

Гостите на хотела са били евакуирани и изведени навън. За щастие няма пострадали.

Екипи проверяват комина на хотела, тъй като напоследък пожарите се дължат именно на непочистени комини, коментират огнеборци от мястото.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Скандал на седмицата! Запалете мангала че ни стана студено! Това ли е „революционерът“ на Кресна! И него ли системата го убива с 17 условни дела! Кажете го на майките на децата на които е продавал дрога!

Публикувано

на

Красимир Методиев – със 17 дела за кражби, измами, търговия с наркотици СИСТЕМАТА ГО УБИВА!

В настаналия природен и политически студ, наистина е време да сгреем мислите си и да се отрезвим от упоята и манията на някои хора да се пишат „опозиционери“ и „революционери“… Информационна агенция www.toppresa.com изчака страстите да утихнат и проведе свое разследване свързано с един приятно мургав брат от Кресна. Припомняме:  На 4-ти януари, тази година публикувахме материала „Красимир Методиев от Кресна: Полицаят Ивайло Баладжанов ми нанесе побой, каза ми да напусна страната“ ,   В него разказахме историята на 37-годишният Красимир Методиев от гр.Кресна, който се оплака от полицейско насилие. От разказа на Красимир стана ясно, че униформен служител от полицията в Сандански му е нанесъл побой. Излязоха доста притеснителни факти, както и стари данни за обвинения в подобни действия за полицая Ивайло Баладжанов. Като майка закрилница кметът на Кресна, Николай Георгиев стоеше плътно и потдържаше ореола на светеца Методиев, за да докаже пред обществото първо че е върл опозиционер на днешната власт и второ – че „Системата го убива“ бедния и онеправдания българнски гражданин. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ КМЕТЪТ АНГАЖИРА МЕДИИ ДА РАЗДУХАТ СКАНДАЛА ПРИ ТОВА ФИНАНСОВО. Топ Преса подкрепи тази кауза, защото е чувствителна по тези теми, но след като семейство от село Сливница община Кресна област Благоевград  ни писа, останахме направо потресени. Оказа се че „моралния мургав стожер“ на кресненския кмет, бореца за справедливост, жертвата Красимир Методиев е обрал най нагло дома на въпросното семейство, с взлом и е съсипал имота им. За щастие „лошата Санданска“ полиция си е свършила работата в срок и той е осъден и е лежал в затвора за този обир. Случая със семейството в Сливница ни провокира, да поразровим около името на „жертвата“ Красимир Методиев и какво установихме уважаеми читатели : 

Колаж – ivomir

Човекът на кмета на Кресна, има 17 съдебни дела: за кражби, грабежи и наркотици едно от които е търговия на дрога с малолетни. Последната присъда потвърдено му му е за кражба на пари от къща от село Сливница, за което има присъда 3 години лишаване от свобода, която е изтърпял до средата на 2018г. Е определено това доказва едно – СИСТЕМАТА ГО УБИВА този човек. Смазва го и не му дава комфорт да краде, да разбива чужди домове, да продава нартокици на деца. И кметът на град Кресна е прав. Такива хора трябва да се толерират. Те хем и гласове ще му докарат, хем ще са лицата в заветната цел да съборим Бойко… За такива хора трябва да се плаща на медии да го вадят жертва! Повръща ни се уважаеми читатели!  Жал ни е за Вас, които сте принудени на гледате този театър. Да търпите поредното хвърляне на прах в очите. Болно ни е че в България стана модерно, всеки престъпник, да излиза пред медиите да плюе МВР и прокуратурата и ние да го слушаме, като че е Мартин Лутър Кинг. Модерно е щом извършиш престъпление да кажеш „Долу Бойко“ и „Долу Цацаров“ и да не лежиш в затвора и от рецидивист да се превърнеш в политически дисидент. Студено ни е уважаеми читатели… Вижте до къде падна опозицията – да няма хора и да прави рецидивисти свои лица на революцията. Срам за кмета на Кресна! Срам за избирателите на БСП! 

Уважаеми господин Георгиев, идете да обяснявате на семейството от Сливница, които може би са ваши избиратели, че тоя пич е свестен и не заслужава да яде бой. Идете на 17- те жертви на неговите престъпления по които е хваната и съден да обяснявате, че СИСТЕМАТА ГО УБИВА , гледайте в очите майките, на чиито деца е продавал дрога и им кажете, че Красимир Методиев е „светец“ и се бори за законност и справедливости че за това плащате на медии да го правят жертва от парите на общината, от данъците им.. . Стигнахте дъното и ще ни проститудите със студения си ум! Ние направо сме сковани от студа на политическото безсилие и лицемерие, на манупилацията и провокацията… запалете мангала да се стоплим или включете печката на 4! Замръзваме! 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ