Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО!!! Марин Митов директор на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград не дава отпусно на дъщеря ми!

Публикувано

на

СКАНДАЛ!

На вниманието на директорът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов!

Дами и господа, това е една наша читателка – Десислава Петкова. Тя ни потърси, за да разкаже за неща, които и се случват тази седмица. Една седмица на мъките. Разкажи ни.

– На нас проблема ни е още от миналата година. Дъщеря ми има един проблем от малка с бъбреците. Единият бъбрек трудно функционира, а другият е постоянно пълен с камъни. Миналата година януари месец, получава кризи и д-р Таковски ни изпраща по спешност за спешна урология в Пирогов. Настаниха ни и ни казаха, че трябва да ни се постави стенд на бъбрека отново. За мен е много трудно. Тя от малка е с този проблем. Тук учителите в VI – то СОУ „Иван Вазов“ бяха запознати с нейния проблем и не съм имала до момента проблеми. Когато детето ми влезе в операционната и аз докато я чаках отвън ми звъни класен ръководител – г-жа Мая Чакова /детето ми учи в НХГ „Св. Св. Кирил и Методи“/. Тя беше тогава осми клас. Сега трябваше да бъде девети, но я върнаха в осми. Срам ме е да го кажа. Детето ми не е тъпо, но го направиха тъпо. Госпожата ми се обажда и ме пита защо Красимира не е на училище. Аз и обяснявам плачеща, че детето ми е в операционната. Обясних и, че когато излязат професорите ще ги попитам и ще предам кога детето ще се върне на училище. Като класен ръководител вместо да ни пожелае всичко да мине добре тя каза: „Ми хубаво“ и затвори. Когато се прибрахме от София, дъщеря ми си остана в къщи, защото нямаше как да тръгне веднага на училище. След като се върна в училището беше посрещната с обиди от нейните съученици. Тя се прибираше с рев. Не искаше да ходи в това училище, защото я мачкали.  Класната и ръководителка също я е ругаела. Един ден дъщеря ми не беше отишла с ризата на НХГ, а с бяла изчистена риза/без надпис на училището/. Госпожата и казала пред целият клас, че ако майка и няма пари тя щяла да и даде риза, за да имала какво да носи, и да не и се смеели децата. Даже щяла да и даде, и някои други работи. Казала го това пред целият клас. Детето ми се прибра след тази случка смазано. Аз я помолих да не пропускаме поне годината и да останем и вторият срок, и след това ако нещата не вървят да търсим друго училище. Сега съжалявам за това. Детето ми се прибра на края на годината плачейки. Бяха я оставили да повтаря годината. Трябвало да държи изпити по четири предмета. Ако не ги издържи я оставят да поправя класа. Детето ходи на изпити цяло лято. На първата сесия и казаха, че няма смисъл да се явява, направо за септември. Когато отиде септември месец директно и казали, че ще я оставят. Наистина я оставиха да повтаря осми клас. Въпреки че нямат право да го правят. Аз пак преглътнах всичко. Детето започна училище. Госпожата слязла долу в стаята и пред целият клас казала на учениците: „Взимайте пример от Красимира“. Тя се почудила какъв пример, а съучениците и казали, че щели да вземат пример от нея, за да останат в същият клас. Започнали постоянно да слизат и да се подиграват с нея. Детето ми не искаше да ходи вече на училище. Видях, че наистина няма накъде и ще трябва да я преместя в друго училище…

ЧЕТЕТЕ В ПЕЧАТНОТО ИЗДАНИЕ НА ТОП ПРЕСА!

коментара

Реклама
loading...

ВИДЕО

НЕУДОБНИТЕ! Жена подложена на ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство…

Публикувано

на

Нова покъртителна история показва Методи Байрактарски в рубриката си „БЕЗУМИЦИ“

42-годишната Мария разказа истинската история за нейното отвличане. Това което разпространиха медиите не е истината. Тя изля мъката си и страховете си. Имало е ежедневен тормоз, побой, рекет, заплахи за убийство… Гледайте  в онлайн поредицата  „НЕУДОБНИТЕ“.

Вижте и безпощадният коментар на Веселин Стаменов и Мариета Димитрова!

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Класноурочна „симфония“ създадоха учениците и учителите в НПГ в Г. Делчев

Публикувано

на

Интердисциплинарният урок  на тема „Симфония“ бе елегантно предизвикателство да се разчупи класическата урочна рамка и неочаквано, но с фина логичност да се обединят в естествена взаимовръзка биология, химия, физика, музика и литература.

Такъв нестандартен модел на урок бе представен  от преподавателите и учениците в Неврокопска професионална гимназия „Д.Талев“ в Гоце Делчев.   Темата-  феноменът  „Светлина“ –  стартира с библейския текст за сътворението на света , асоциативно се вплете в звуците на „ Четирите годишни времена“ на Вивалди, за да излезе от въображаемия свят на изкуството и да  поеме по реалните пътища на науката, където  светлината бе разгледана от гледната точка на физиката, химията и биологията. Целта на урока бе да се представи връзката между светлина, фотосинтеза, хранителни вещества, здравословно хранене и здравословен начин на живот, като се  използва за обща рамка структурата на музикалното произведение  симфония.  Всички елементи на симфонията намериха оригинално приложение в урока. В него „ симфоничният оркестър“ бе съставен от ученици – научни работници във физически и химически лаборатории, биолози – новатори, диетолози, лекари, фармацевти, спортисти, шеф-готвачи. Учениците експериментираха, доказваха  по химичен път наличието на нишесте и белтъци, също така функционалните групи, които изграждат въглехидратите; представени бяха фазите на процеса фотосинтеза. Научните и експерименталните факти бяха практически вложени в съвети и тестове за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Учениците се превъплътиха и в лекари – гастроентеролози и диетолози, провеждащи  импровизирани прегледи; както и във фитнес инструктури, даващи практически съвети за здравословен начин на живот.  Също така полезни ястия бяха предложени и от шеф-готвачите на НПГ. Урокът бе широкоспектърен, многопластов, но най-вече с практическа насоченост и  с висока степен на полезност. В него бяха обединени ученици от 8,9,10 клас с общи интереси по природни науки. Преподавателите използваха богат набор от интерактивни методи и техники на преподаване, но доминиращият бе проектният метод, при който учениците, напътствани от учителите си, сами създаваха и защитаваха своите проектни задачи.

    Интердисципринарният урок бе наблюдаван от старши експерт по природни науки при РУО- Благоевград – г-жа Стоянова, от Ръководството и преподаватели на НПГ,  както и от   преподавателите по природни науки от  училища в общината и от Сатовча.  Неслучайно бе избрана и датата за интерсеното събитие – в наверечието на 22 март – Световният ден на водата.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ