Свържете се с нас

ВИДЕО

ВИДЕО!!! Марин Митов директор на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград не дава отпусно на дъщеря ми!

Публикувано

на

СКАНДАЛ!

На вниманието на директорът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов!

Дами и господа, това е една наша читателка – Десислава Петкова. Тя ни потърси, за да разкаже за неща, които и се случват тази седмица. Една седмица на мъките. Разкажи ни.

– На нас проблема ни е още от миналата година. Дъщеря ми има един проблем от малка с бъбреците. Единият бъбрек трудно функционира, а другият е постоянно пълен с камъни. Миналата година януари месец, получава кризи и д-р Таковски ни изпраща по спешност за спешна урология в Пирогов. Настаниха ни и ни казаха, че трябва да ни се постави стенд на бъбрека отново. За мен е много трудно. Тя от малка е с този проблем. Тук учителите в VI – то СОУ „Иван Вазов“ бяха запознати с нейния проблем и не съм имала до момента проблеми. Когато детето ми влезе в операционната и аз докато я чаках отвън ми звъни класен ръководител – г-жа Мая Чакова /детето ми учи в НХГ „Св. Св. Кирил и Методи“/. Тя беше тогава осми клас. Сега трябваше да бъде девети, но я върнаха в осми. Срам ме е да го кажа. Детето ми не е тъпо, но го направиха тъпо. Госпожата ми се обажда и ме пита защо Красимира не е на училище. Аз и обяснявам плачеща, че детето ми е в операционната. Обясних и, че когато излязат професорите ще ги попитам и ще предам кога детето ще се върне на училище. Като класен ръководител вместо да ни пожелае всичко да мине добре тя каза: „Ми хубаво“ и затвори. Когато се прибрахме от София, дъщеря ми си остана в къщи, защото нямаше как да тръгне веднага на училище. След като се върна в училището беше посрещната с обиди от нейните съученици. Тя се прибираше с рев. Не искаше да ходи в това училище, защото я мачкали.  Класната и ръководителка също я е ругаела. Един ден дъщеря ми не беше отишла с ризата на НХГ, а с бяла изчистена риза/без надпис на училището/. Госпожата и казала пред целият клас, че ако майка и няма пари тя щяла да и даде риза, за да имала какво да носи, и да не и се смеели децата. Даже щяла да и даде, и някои други работи. Казала го това пред целият клас. Детето ми се прибра след тази случка смазано. Аз я помолих да не пропускаме поне годината и да останем и вторият срок, и след това ако нещата не вървят да търсим друго училище. Сега съжалявам за това. Детето ми се прибра на края на годината плачейки. Бяха я оставили да повтаря годината. Трябвало да държи изпити по четири предмета. Ако не ги издържи я оставят да поправя класа. Детето ходи на изпити цяло лято. На първата сесия и казаха, че няма смисъл да се явява, направо за септември. Когато отиде септември месец директно и казали, че ще я оставят. Наистина я оставиха да повтаря осми клас. Въпреки че нямат право да го правят. Аз пак преглътнах всичко. Детето започна училище. Госпожата слязла долу в стаята и пред целият клас казала на учениците: „Взимайте пример от Красимира“. Тя се почудила какъв пример, а съучениците и казали, че щели да вземат пример от нея, за да останат в същият клас. Започнали постоянно да слизат и да се подиграват с нея. Детето ми не искаше да ходи вече на училище. Видях, че наистина няма накъде и ще трябва да я преместя в друго училище…

ЧЕТЕТЕ В ПЕЧАТНОТО ИЗДАНИЕ НА ТОП ПРЕСА!

коментара

Реклама
loading...

ВИДЕО

ПЪЛНО ВИДЕО: Транспортен ковьоз, последно поколение, дариха на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Транспортен ковьоз от най-ново поколение, дариха днес, на Петльовден, на общинска болница „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев. Благодетелят е, чаровната млада майка, Десислава Николова.

Самата тя е имала проблемна бременност която наложило преждевременно раждане. За своите преживявания, борби и съвети към жени с подобен проблем, Николова описва в книгата си „Щастлива и красива бременност като моята“. Книгата предизвиква небивал читателски интерес и авторката решава да се посвети на своя казуза за подпомагане на болници с дарение на специални транспортни ковьози. Средствата, Десислава Николова набира от продажбите на книгата. След свое проучване, тя решава коя болница да дооборудва с ценната апаратура. „Гоцеделчевската е болницата с голям брой раждания а в района има около 70 населени места много от които са отдалечени от града и това бе основание да избера този град за поредното си дарение“, обясни Десислава Николова.

Управителят на общинска болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, Д-Р Мария Радойкова и неонатолигът, д-р Евдокия Бъчварова изказаха искрени благодарности на дарителка за дарението, а Десислава Николова пожела в болницата да се раждат много и само здрави и щастливи деца и много рядко да се налага да ползват новото оборудване.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

/ВИДЕО/ В Гоце Делчев изложба: „Трагичната кончина на последния руски император“

Публикувано

на

Неврокопската Света митрополия, съвместно с подворието на московски и на цяла Русия патриарх в София, представиха сноши в Гоце Делчев фото изложба посветена на 100-годишнината от трагичната кончина на последния руски император Николай II и неговото семейство.

„Това е една дата, която е посветена на на трагичната съдба на руското царство, на последния император, неговата съпруга императрицата и децата им и всички близки на семейство споделили тяхната съдба“, каза Татяна Бундер, сътрудник на подворието на Руската православна църква в София.

„Темата на изложбата е последните моменти от живота на последния руски император Николай II който заедно със семейството му са убити по особено жесток начин преди сто години. В тази наша инициатива да представим пред неврокопчани героичния път на императора няма никаква политика а само отбелязването на трагичната съдба на руското царство“, каза н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Изложбата, посветена на 100-годишнината от кончината на руския император за първи път се организира извън София. Неврокопчани и гости на града ще имат възможност да видят уникалната изложба в залата на Дома на културата до 20 януари (неделя) включително.

 

 

 

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ